MENÜ

Mevlüt&Zajc 11'i zorlar

Abone Ol Google News

Ersun Yanal elindeki kadro ölçüsünde oyunu istediği seviyeye yaklaştırdı. Muhtemelen top çevirme hızını biraz daha yükseltmek ister. Tabii son vuruş ve pas kalitesinin de yükselmesini... Elindeki istatistik kağıdında bu kadro yapısı içinde değişiklik ihtiyacı görünmüyor. Başakşehir ve Trabzonspor maçlarının 11’ini bozmamak mantıklı.

Haberin Devamı

Öte yandan Miha Zajc ve Mevlüt Erdinç’in hocanın elini genişlettiğini de söyleyebilirim. Mevlüt ve Muriç’in birlikte oynama senaryosu, özellikle iç sahada sıkışan oyunlarda iş yapar. Ya Muriç’i biraz geri çekerek 4-1-3-2 ya da 4-4-2 oynayarak veya Mevlüt’ü sol açığa atarak kapalı savunmaları açma konusunda yeni bir yöntemi olabilir. Ekici ve Tolgay’ın ise kolay forma şansı bulacağını sanmıyorum.

Dirar’la olmuyor

Aslında bir sağ orta saha oyuncusu olan Dirar’ın sol bekte son haftalarda çevre kontrolü ve adam takibi sorunlarıyla yaşattığı savunma sıkıntılarını çözmek ise elzem. Sol bek de oynayabilen Falette’i antrenmanlarda denediğini biliyoruz ancak herhalde eksik buluyor. Tabii bu kadar yokluk çekerken koskoca Fenerbahçe altyapısının bu bölgeye bir vasat/standart performanslı oyuncu çıkaramayışı üzerine de düşünmek lazım.

Haberin Devamı

Yapamamak daha zor!

Bu verimsizlikte bir yapının neden hâlâ çalışmaya devam ettiğini anlayamıyorum. Son 2 senede Anadolu’dan genç bir aday bulup belli bir seviyeye getirmek bile mümkündü. 5-6 yıllık köklü yatırımları geçtim... Çünkü an itibarıyla aradığımız standart Roberto Carlos değil, Hasan Ali... Fenerbahçe’nin ilk 11’inde 3-4 oyuncunun altyapı kökenli olmasını sağlamak lazım. Bunu yapmak zor değil, şu ana kadar yapamamış olmak daha zor.

YORUM YAZ