MENÜ

Mesut bir piyango

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, en akışkan oyunlarından birini oynadı. Bu oyunda Pelkas da Mesut Özil'le pas akışına direkt katkı yapar. Mesut, Erol Bulut için bir piyango ve onu büyük bir hoca sınıfına sokar.

Haberin Devamı

Ligin başından bu yana Fenerbahçe’nin sergilediği en akışkan oyunlardan biri belki de birincisiydi. Bunu topa sahip olarak ve muhtemelen bugüne kadarki en fazla pas serisini yaparak sağladılar. Rakibi açmak için orta sahada çizgiden çizgiye bir pas trafiği kurmak yine tercih edilen bir yöntem değildi. Daha çok 4-2-4’ü geniş alana yayıp yine direkt oynamaya çalışarak bunu yaptılar. Bunun sonucu olarak ortalamanın çok üzerinde bir şut denemesi de yakaladılar. Fakat sık sık geri depar atmak zorunda da kaldılar. Böyle olunca bir süre sonra çekingenlik başladı ve baskıyı artırmak yerine durakladılar.

Kafasında canlanmıştır

3-0’dan sonra da pas trafiği olmayınca Ankaragücü baskı kurdu, gol buldu. Samatta’nın güçlenmesi, Thiam ve Valencia’nın hareketliliği ev sahibi için güzel haberler. Bu yapı ve hareketlilikte Mesut’un temel bir rol oynaması beklenebilir. Yani Özil maçı seyrederken muhtemelen neler yapabileceğine dair kafasında bir şeyler canlanmıştır. Maç 3-0’a gelene kadar Ankaragücü’nün bulduğu 2 pozisyonun biri korner, diğer ikisi serbest vuruştandı. Sangare’nin belli bir standardı tutturduğunu artık söyleyebiliriz. Tisserand için de aynı şey geçerli.

Haberin Devamı

Beraber daha iyi oynarlar

Pelkas da Özil geldikten sonra pas akışına direkt kartı yapar. Birlikte oynarlar mı diye soruluyor. Cevap: Asıl beraber daha iyi oynarlar. Aslında Mesut, Erol Bulut için bir piyango gibi. Onun yeniden zirveye oynaması Bulut’u büyük teknik direktör sınıfına sokar. Son olarak Altay’ın elit genç kaleciler arasına girmek için şu yan top duran top sorununu gidermesi gerekiyor. Bunu yaptığında çok farklı bir noktaya gelecek.

YORUM YAZ