MENÜ

Ligin mesajı: Güçlü santrfor

Abone Ol Google News

Emre Belözoğlu, Alanya’nın zorlandığı savunma merkezli kontratak oyunuyla değil, ikinci maçından itibaren oynattığı pas oyunuyla sahaya çıkmayı tercih etti. Çağdaş Atan ise önce 3’lü sonra 4’lü savunmayla ama sezon başından beri gelen mantaliteyle.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’yi Caner ve Szalai’nin tarafından değil sağından oyun kurmaya yönlendirdiler. Bu baskıyı Siopis ve Efecan’la Sosa’yı da izole ederek zenginleştirdiler. Gökhan zorlandı. Harun baskıdan uzun ama Mesut’a yüksek başlatınca topları genelde ev sahibi aldı. Fenerbahçe baskıdan çıkabildiğinde Alanya’nın amacı kapılan toplarda oyunu sağdan kurup sola dönmek Mesut’un desteğini alamayan, tam hazır da olmayan Gökhan’ı daha da zor durumda bırakmaktı. Kırmızı kart bu yoran oyunun sonunda geldi. Ancak diğer yandan devre sonunda iki takım da 10’dan az kez ceza sahasında topla buluşmuş, şutlar dışında net bir pozisyon da üretmemişti.

Ozan’ın sağ beke Gustavo’nun merkeze geçişi Fenerbahçe’yi savunma olarak eksiltmedi ama Ozan’ın orta sahada yaptığı driplingleri yapacak adam bulamayınca savunmada iyi hücumda kısır bir konuk ekip görüldü.

Haberin Devamı

Organize atak...

Bu kadar pozitif oynamaya çalıştığını söyleyen iki takımın maçı toplam 3 isabetli şutla bitirmesi, buna rağmen ev sahibinin 3 uzak şutunun direkten dönüşünün gösterdiği gerçek ceza sahasında biten organize atak yapmakta zorlandıklarıydı. 0.78 ve 0.44 gol beklentisiyle oynadılar. Kuşkusuz bunda iki takımın da güçlü santrfor kullanamayışının rolü büyük.

Alanya mutlak 2 net santrfor bulmalı. Fenerbahçe ise güçlü oyununu ligin bitmesine 7-8 maç kala değil, ilk sezon hazırlığı maçında denemeli. Bu iki takım için ligin mesajı bu.

YORUM YAZ