MENÜ

Korkunç plansızlık!

Abone Ol Google News

Göztepe oyunu mükemmele yakın kilitledi ve galibiyeti hak etti. Fenerbahçe’de Mesut, Sosa, Pelkas gibi oyuncuları bu zımpara gibi zemine çıkarmak, korkunç bir plansızlıktı. Rakibe bundan iyi bir hediye verilemezdi.

Haberin Devamı

Maçın hemen tamamı Göztepe yarı sahasında geçti.. Ve İrfan Can net kurtarış yapmadı. Bu Ünal Karaman’ın Göztepe’si açısından büyük başarı. Oyunu mükemmele yakın kilitlediler. Gerçi Fenerbahçe de kendisini kilitlemeye pek meyilliydi. Öncelikle Mesut, Sosa, Pelkas gibi inceci oyuncuları bu zemine çıkarmak başlı başına bir zaaf. Bu kadar önemli transfer yapıp onları bu zımparaya çıkarmak korkunç bir plansızlık. Açık ki, savunma yapmak isteyen rakiplere verebileceğiniz daha iyi bir hediye olamaz.

‘Ya tutarsa’ya döndü...

Sonrasında savunma kanatlarını hem öne çıkarıp hem oyunu açacak şekilde çizgiye indirmeyi başaramamanın bir tek sonucu oluyor. Erken ortalar. Atınç, Alpaslan gibi oyuncular ve hava kontrolü çok iyi olan İrfan Can’ın arayıp da bulamadığı sahne bu. Karaman’ın merkezde, sırtı dönük oyunculara yaptırdığı taviz vermeyen sert pres Fenerbahçe’yi iyice çaresizliğe sürükledi. Uzaktan denemeler ve erken ortalar, hepsi bu. Maç Fenerbahçe açısından ‘ya tutarsa’ya döndü. Tabii bu şartlarda tutmaması daha mümkün. Bunun üzerine, bu karmaşaya uyum sağlayamayan ve fizik olarak yıpranan Mesut’u sahada tutup deneyen tek oyuncu Valencia’yı oyundan çıkarınca iş daha da zora girdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe çok gergin

Oyun gücü yoktu. Oyuncu gücü de bu kaosta eridi. Göztepe çok zorlanmadan hak ettiği bir galibiyet aldı. Bunun asıl büyük sebebini görmek lazım: Fenerbahçe çok gergin. Daha maç başlamadan bir kavgayı yaşıyor. Bunu bu yönetim kadrosu yapamaz. Kendi en güçlü olduğun yere tutunman şart. Fenerbahçe’nin bu kadrosunun neşeye ve pozitif enerjiye ihtiyacı var. Bu gerginlik bu kadroyu bozuyor. İrfan, Gustavo ve Pelkas tam kapasiteyle sahaya çıktığında Fenerbahçe doğru bir oyunu bulabilir. Ama önce çok kavga ve negatiflikten çıkıp rahatlamalı.

YORUM YAZ