MENÜ

Kocaman'ın planını yırtıp attılar

Abone Ol Google News

Aykut Kocaman’ın, Fenerbahçe stoperlerine baskı yaparak oyuna başlamasını anlayabiliyorum. Sarı- Lacivetliler’in savunmada yapmaya alışkın oldukları sakarlıklara oynadılar. Fenerbahçe’de savunma dörtlüsünün yüzde 100 mevkilerinde oluşu ve Altay’ın iki yan pas gelince topu Muriç’e uzun oynamaktan imtina etmeyişi bu planı taca çıkardı. Muriç’in topu indirebileceği Moses, Rodrigues ve özellikle Emre’nin varlığı bunu tehditkar bir hücum metoduna çevirdi. Baskıyı geçince Isla ve Hasan Ali’nin de katıldığı, Ozan’ın dinamosu olduğu, kalabalık, iyi yayılan, hızlı top çevirip aralara sızan bir oyun izlettirdiler. Özellikle Rodrigues’in akıcı ve delici oyunu Aykut Kocaman’ın başını ağrıttı. 2. yarıda değişikliklerini onun koridorunu kapatmak için yaptı. Fenerbahçe, Kocaman’ın planını çok hızlı bir şekilde yırtıp attı. Özellikle ilk 30 dakikada sezonun en iyi oyununu oynadılar.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

1-Kruse formayı nasıl geri alacak? 2-Serdar’ın sakatlığı yine onu dışarıda mı bırakacak?

Maçın starı

Garry Rodrigues’in ayakları yere bu sezon ilk defa bu kadar güvenli basıyordu. Çok güvenli ve kararlıydı. Yine aynı güven ve kararlılıkla oyuna dinamizm ve akıl katan Ozan. Küllerinden doğdu. Postansiyelinin karşılığını veriyor.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Serdar’ın kendi kalesine attığı gol ve Isla-Altay anlaşmazlığında Shengelia’nın boş kaleye atamayışı... Fenerbahçe neredeyse pozisyon vermedi. Emre’nin, Kruse pozisyonunda kırık kaburgayla oynadığı oyun takdiri hak ediyor.

Kısa mesaj

Geçen hafta kırmızı kart gören Serkan Kırıntılı bütün hafta boyunca konuşuldu. Onun yerine oynayan Ertuğrul her ne kadar zor toplara geldiyse de hiç engel oluşturamadı. Kaleci sadece bir oyuncu değil. Tek başına bir takım.

YORUM YAZ