MENÜ

Kayıp limiti tek yenilgi

Abone Ol Google News

En güçlü oyun Beşiktaş’ta. Fatih Terim’in ise tecrübesi işi değiştirebilir. Ancak sıkışık fikstürde en geniş kadro Fenerbahçe’de. Sarı-Lacivertliler için şampiyonluk formülünün limiti: Tek yenilgi ya da 2 beraberlik.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu’nun toptan bir değişim için yeterli zamanı yoktu. Bundan sonra da sıkı maç trafiğinde oyunu kökten değiştirecek zamanı ve çalışma şansı olmayacak. Denizli maçını tempoyla, hızla alan kat ederek çözmek istedi. Fakat Ozan ve Pelkas’ın oyunu sete çevirmek için yeterli olduklarını söyleyemeyiz. İrfan oyuna girdikten sonra takımın topla ilişkisi değişti. Rakibi sadece hızlı alan kat ederek geçme girişimlerinin de ötesinde geçtiler. Maç yazısında da yazdım, en büyük handikap bu.

Her maça ayrı strateji

Sonra, net güvenli ve etkili bir santrfor performansı olmayışı... Hoca belli ki Samatta’ya ‘Rahat ol seni sahada tutacağım’ demiş. Bu tip bir güven mesajı santrforlar için önemli. Samatta’nın tekte vurma özelliğinden yararlanmak lazım. Fenerbahçe’nin Malatya ve Antep maçlarında set oyununa, Başakşehir maçında ise güçlü bir ön alan baskısına ihtiyacı olacak. Burada hocanın ‘Her maçın stratejisi farklı olacak’ yaklaşımına bakmak lazım. Şu anda eldeki en formda ve dolayısıyla değeriyle fark yaratacak oyuncuları, merkez orta sahalar.

Haberin Devamı

5’i beraber olabilir

İrfan ve Ozan’ın iki kanatta iç gibi oynadıkları, Pelkas, Sosa ve Gustavo üçgeninin merkezini oluşturduğu bir oyunun kullanışlı olabileceğini düşünüyorum. Samatta veya Valencia’yı santrforda kullandığı bir oyun. Net bir kanat hücumu ve santrfor performansı şu ana kadar alınamadı ve eldeki en net kanat hücumcusu Caner. Ona Gökhan’ı da ekleyecek ama savunma risklerini minumuma indirecek bu yapıyı, set oyunu istediğinde denemekte bir sakınca yok.

Bulut, Ocak’ta başarmıştı

Emre Belözoğlu’nun bir 11 belirlemesi ama 5 değişiklikte diğer oyuncuları alarmda tutması avantaj yaratır. Herkes dar fikstürde sıkıntı yaşarken bunu avantaja çevirebilecek bir kadro genişliği var. Şu açık ki en güçlü oyun Beşiktaş’ta. Terim’in tecrübesi de işi değiştirebilir. Asıl önemli olansa bu sıkışık fikstürü, hastalıksız ve sakatlıksız en az riskle tamamlamak. Erol Bulut belki istenen oyunu oynatamadı ama Ocak’taki sıkışık fikstürden mükemmele yakın çıktı. Bunun ötesine geçerse neden olmasın. Şampiyonluk formülü: Tek yenilgi ya da 2 beraberlik kayıp limiti.

YORUM YAZ