MENÜ

Kararı Boupendza verdi

Abone Ol Google News

Hatayspor kalabalık bir orta sahayla merkezde presle başladı. Beşiktaş zorlandı ama orayı aştıkları hemen her şansta ceza sahası çevresine yerleşip tehlike yarattılar. Ghezzal oyunu açan oldu. Beşiktaş defansif orta sahaları fazla gibi görünse de Necip ve Souza’yla savunma göbeğini tamamlayıp savunma kanatlarını da hücuma katarak 6 oyuncuyla ön alan baskısı yapmaya çalıştı. 4 savunmacı, 6 hücumcu yani…

Haberin Devamı

Şova dönüştürmeye çalışınca...

Munir’in yokluğunda Akın’ın ayaklarından çok fayda sağlayamayan Hatayspor da çok zorlandı. Ancak sakin kalıp bek arkasına atabildikleri toplarda çok etkili oldular. Boupendza Fransa Ligi standardında fark yaratan ve 2. golde Van Basten'vari işler yapan bir şov sergiledi ilk yarıda. Devrenin sonunda hat-trick’e de yaklaştı. Ancak sonra işi şahsi bir şova dönüştürmeye çalışınca vasatlaştı.

Çözüm üretmek istedi

Plandan koptular. Buna 2-2’den sonra hem geriden oyun kuramamanın yarattığı sıkıntının derinleşmesi, hem de orta sahada Beşiktaş’ın daha dayanıklı olması eklenenince maç Beşiktaş’ın tek taraflı hakimiyetine döndü. Ama Ghezzal ve Necip’in oyundan alınıp Oğuzhan ve N'Koudou’nun oyuna alınışı ve Sackey’nin oyuna girişi bu tek taraflı oyunu kırdı. Sergen Yalçın’ın bu baskıyı cepte görüp dar alanda çözüm üretmek için yaptığı bu değişiklikler istediği sonucu vermedi. Özetle, değişikler ters etki yaptı. Beşiktaş oyunundan çok uzaklaşmadı ama Boupendza faktörü işi karıştırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ