MENÜ

Kalkavan o kadar kötü ki...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın oyunu konvtible değil. Yani oyunlarını kendileri kadar rakipleri de belirliyor. Her şartta başka başarı seviyelerinde de olsa aynı oyunu oynayamıyorlar. Ayrıca Sneijder olmadığında temel plan işlemiyor. Karabük maçında sıfır, Akhisar maçında harika, Başakşehir maçındaki vasatın altında olmak bundan.

Muslera da olmayınca...

Sonra... Muslera bir kaleciden fazlası. Onun yokluğunda kalede çok iyi bir kaleci olsa bile kendisini rahat hissetmiyor. Takım da aynı şekilde. Rakip içinse durum tam tersi. Olağanüstü oynadığınız ve pozisyonlara girdiğiniz bir maçta dahi son şutta, onun varlığı yetiyor. El ayak titretiyor. Galatasaray bundan mahrumdu ama dünkü sorun bu kadar da değildi. Cenk iyi yükselemiyor. Ayak tekniği, bacak gücü açısından çok yetersiz kaldı dün. İki golde de topa yükseleceği yeri doğru seçemedi. Ve iyi yükselemedi. Bu sorun. Ciddi bir sorun.
Bir diğer sorun da Mete Kalkavan ve ekibiydi kuşkusuz. İlk golde kaçırılan ofsaytın sonucu Galatasaray açısından ağır oldu. Emre’nin dirseğine vermediği kırmızı ise kabul edilebilir değil. Mete Kalkavan da yardımcısı kadar kötü. O kadar kötü ki Galatasaray savunmasında oynar.

Sneijder’in çıkışı etkiledi

Sneijder’in erken çıkışı Galatasaray’ı Karabük maçı standardına getirdi. O varken dahi topa sahip olan ama tempo yakalamada zorlanan bir takımken onun yokluğunda oyun zora girdi. Devre arasında Eren’in oyuna alınması doğru tercih. Sneijder yokken Podolski’yi Eren’le tandemlemekten başka bir seçenek yok. Oyunu kanada açıp orta yapacaksınız. Pas oyunundan çıkıp direkt oyuna geçeceksiniz. Yoksa kriz.

İşi kenardan bitirdiler

Başakşehir oyun omurgasından 5 oyuncu rotasyonuyla çıktı. Özellikle Mahmut ve Mossorro’nun yokluğunda oyun akışkanlıkları etkilendi. Tek pas oyunu İrfan ve Pektemek’te takım standardında değil henüz. Skoru Mustafa belirledi ve santrfor işlerini tam yaptı. Ama Batdal’ın orta sahayı işleten tek pas oyunu Başakşehir içn özel önemde. Doka’nın Cengiz ayarında olmadığı da açık. Çok kritik 5 oyuncu Başakşehir’i çok ciddi bir şekilde etkilemişken Emre’nin sakat oynadığı son 15 dakika dışında kontrolü kaybetmediler. Özellikle ilk yarıda Yasin’i oyundan soyutladılar. Carole’ün sağına attıkları toplarda da Galatasaray’ı terse düşürüp kenardan işi bitirdiler.

YORUM YAZ