MENÜ

İyi yolda ama...

Abone Ol Google News

Terim’in takımı iki maç üst üste duran toptan gol atmayı başardı. Çok fazla değil ama çok net kontrataklar geliştirip hatta bunlardan gol de çıkarmayı bildiler.. Ve asıl önemlisi yine önemli bir pozisyon veremeden maçı bitirdiler.

Haberin Devamı

Rakip ne kadar tarihi bir bunalım yaşıyor olsa da, bunlar Galatasaray için iyi haberler. Çünkü Galatasaray birkaç yıldır rakiplerin bunalımından yararlanan değil, onları kurtaran rolündeydi.

Bunlar artılar.

Bir de devam ettirilebilirliğini sorgulanabileceğimiz artılar var. Engin-Selçuk-Melo orta sahası hocanın istediği işleri yapmaya yakın bir ekip gibi durdular. En iyileri Engin’di. Onun en büyük yardımcısı ise Kazım...

Bu ekip üzerine koyabilirse ne ala. Ancak Kazım ve Engin’in ipiyle kuyuya inmeyi ve ardından da oradan çıkabilmeyi başarmak gerekiyor. Bu daha önce yapılabilmiş değil.

Bu iki oyuncuyu istikrarlı birer Galatasaraylı’ya dönüştürmek benim gözümde, UEFA Şampiyonluğu ayarında bir başarıdır.. Ve dünkü oyunun devamlılığı açısından bu başarı elzem.

Terim’in en büyük sınavı işte bu olacak.

Haberin Devamı

Ve birkaç da soru işareti var:

-Baros Terim’in yeni Arif Erdem’i mi olacak? Özellikle ikinci Terim döneminin süper yedeği girer girmez maç değiştiren adamdı. Şimdi de Baros girer girmez penaltı alıyor. Ancak fark Baros’un eldeki en iyi hücumcu oluşu.

-Eboue, sadece sağ bekte oynayabilen bir oyuncu değil. Ama o pozisyonda sadece Galatasaray’da değil, dünyada en iyi oyuncularından biri.. Ve o poziyonda oynadığında hücumu direkt etkileyebilen bir yetenekten bahsediyoruz. Acilen oraya yerleşmeli.

Bu Galatasaray’ı bir değil, birkaç basamak yukarı çıkarır.

YORUM YAZ