MENÜ

İyi ilk plan zor final

Abone Ol Google News

Alanyaspor’un evindeki üstünlüğü… Geriye düştüğü ve derin savunmayla karşılaştığı maçlarda yaşadığı sıkıntı… Galatasaray’ın standart oyununa karşı son maçlarda art arda kazanışı… Bu 3 temel faktör Fatih Terim’e planını değiştirtti. Oyun merkezini normalinin gerisine çekti. Savunma kanatlarının ikisini de çıkarıp hücum etmekten vazgeçip bu işi öndeki 4’lüye bıraktı. Böyle olunca Alanya’nın ani hücum kanadı değişikliklerine cevap verebildi. Ayrıca iki savunmacısını da çıkaran Alanya’nın sağ kanadını özellikle ilk yarıda çok iyi kullandı. Gol buldu fazlasını da bulabilirdi.

Haberin Devamı

Karşı baskıyı aşamadılar

Hakem doğru kararı verip Babacar’a kırmızı kartı gösterse belki 2. yarı istediği gibi oynayabilirdi. Ancak bu olmadı. Alanya’nın standardı olan çizgiden çizgiye yayılıp topa iyi sahip olduğu oyun Terim’in 2. yarıda başını ağrıttı. Bu oyun iki stoperi de zaman zaman rakip yarı sahanın ortasına kadar getirmeyi gerektiriyor. Kaptırılan toplara hemen baskı yapmak ya da baskı yendiğinde arkadakileri pas opsiyonu olarak kullanabilmek için… Tabii bu arkada bırakılan geniş bir alan demek ve Onyekuru ile Mohammed için de verimli alanlar bunlar. Ama Galatasaray orta sahası bir türlü karşı baskıyı aşıp arkadaşlarını geniş alanda topla buluşturamadı.

Haberin Devamı

Muslera varsa hata lüksü de var!

İstisnası tabii ki oldu. Bu ender akınlarda da ağır kaldılar. Bu Alanya’yı daha da cesaretlendirdi. Belki Donk ve Taylan değişiklikleri çok daha erken gelse yorulmadan önce en azından rakibi geniş alanda koşturmak mümkün olabilirdi. Bu mümkün olmadı ama Muslera varken hata yapma lüksünüz de var. O nasıl olsa bunları kapatıyor.

YORUM YAZ