MENÜ

İnanılmaz bir gol

Abone Ol Google News

İki takımın bu yılki vasatının üzerinde bir kalitede 2 gol izledik. Galatasaray’ın 5 oyuncuyla harika paslaşarak kontrada Fenerbahçe’nin dengesini bozuşu, saha boyunca tüm savunma koşularını boşa çıkarmaları derslikti. Aynı şekilde İrfan’ın hiç acele etmeden bütün Galatasaray takımını bypass eden pasını Mesut’un harika bir zamanlama becerisiyle alıp savunmaya yakalanmamayı en başından garanti etmesi de. Şutu da eski günlerinden kalma paralize eden bir seviyedeydi. Tıpkı Kerem’in vuruşunda olduğu gibi.

Haberin Devamı

Sadece kontrataklar...

İki takım için de yerleşik hücumda benzer sıkıntılardan bahsedebiliriz. Fenerbahçe sağından Galatasaray solundan üçgenler kurarak gelmek istedi. Ancak ceza sahası içi kalabalığını sağlayamadılar. Bu iki takım için de savunma disiplinin yerleşik oyunda bozulmaması anlamına geldi. Genelde uzaktan şutlar denemek ve boşa ortalar arasında gidip geldiler. Halil ve Berisha oyunun akışına yardım eden - neredeyse sahte 9 diyebileceğimiz - pozisyonda oynadılar. Bu tip bir oyunda iki kanat hücumcusunun daha fazla önde/içte ve ceza sahası içinde olması gerekir. Bunu sadece kontrataklarda gördük.

Haberin Devamı

Kim ve Berke sırtladı

İkinci yarının ortasından itibaren özellikle İrfan oyundan çıkıp Mesut yorulduktan sonra iş değişti. Terim’in Diagne ile santrforlu oyuna dönüşüyle... Fenerbahçe Galatasaray savunmasını da davet eden bir ön alan beceriksizliği içine girdi. Galatasaray merkezi ve solu iyi kullandı. Kim ve Berke’yle ayakta kalmaya çalıştılar. 65-83 arası gerçek anlamda oyunu domine ettiler. Pereira’nın orta sahayı kaybetmişken bu kadar beklemesi ilginçti. Sonra olanlar ise gerçekten inanılmaz. Kırmızı kart, iptal edilen gol ve Crespo. Crespo gibi vurdu...

YORUM YAZ