MENÜ

İlk yarıda işi bitirdi

Abone Ol Google News

Mükemmel yayılarak orta saha, savunma ve hücum bağlantılarını çok yakın kurarak başladı Fenerbahçe. Belki hentbol tarzı kalabalık savunma çevresinde top çevirmekle kaldılar. Araya oyuncu kaçırmaktansa sadece orta denediler. Ancak akın sürekliliği sağlamaları, ikinci topları sürekli alarak neredeyse hiç geri koşmak zorunda kalmamaları olağanüstüydü. Bunda ısınma sırasında Tolgay’ın yerine 11’e giren Elif’in rolü çok büyüktü. Tabii onu tamamlayan arkadaki 4’lünün de... Sadık ve Skrtel, Dzyuba’ya pivot işleri hiç yaptırmadı. Keza Topal ve Jailson’un da hiçbir boşluk bırakmadığını söylemek lazım.

Haberin Devamı

İkinci yarı ise başka hikaye. Kapanmaları yapıp, açılmaları yapamayınca top kayıpları başladı. Oyun önce dengelendi. Sonra Zenit’e geçti. Ancak Sarı-Lacivertliler buna rağmen pozisyon vermeden kazanmasını bildi.

Gecenin sorusu

Bu kadar ortaya neden kimse ön direğe gitmiyor?

Maçın yıldızı

Slimani gol atmışsa o olmalı. Ama başka zorlayan adaylar da var. Sadık bu kadar kısa sürede sadece uyum sağlamadı. Takıma defansif kalite de kattı.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Harun... Olağanüstü bir kurtarış yaptı. 24 penaltıda 11. kez. Bu da yetmedi üst direkten dönen topu yerden burguyla kalkıp rakibin önünden aldı. Harun bu işi bilmekten öte bir seviyeye geçti. Penaltı kurtarmada virtüözlük olur mu? Olurmuş demek ki...

Kısa mesaj

Top rakipteyken daralmalarda sorun yok. Ancak açılmalarda daha doğru olmak ve basit top kaybı yapmamak şart.

YORUM YAZ