MENÜ

İkinci devrede bozgun yaşadı

Abone Ol Google News

Sivasspor ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle orta sahayı tamamen ele geçirdi. Yaptığı sert baskıyla akın sürekliliği sağladı. Fenerbahçe’nin hızlı çıkış çabalarına tereddütsüz taktik fauller yaptılar. Özellikle Novak oyundan çıkıp Osayi sol beke geçince, akan oyunda bir stopere evrilen, çıkışlarda içeri girip oyun kurulumuna yardım eden bir oyuncu kaybedildi. İlk yarıda ekstra oynayan Crespo ve Zajc için mücadele etmenin zor olduğu bir baskı oluştu.

Haberin Devamı

Sivas çok net pozisyonlar buldu. Tabii sakatlık sebebiyle yapılan değişiklikler de muhtemelen İsmail Kartal’ın planını belli oranda bozdu. Ancak Sosa’yı oyuna almak çin bu kadar beklemesi ve ileride iyi mücadele eden Serdar’ı oyundan alışını eleştirmem lazım. Rıza hoca ikinci yarıda dar kadrodan maksimumu aldı. Öte yandan ilk yarıdaki Fenerbahçe ve İsmail Kartal’ı da övmeli.

3 gol bulabilirlerdi

Maçı başında roller çok belirgin ve anlaşılırdı. Crespo’nun merkezinde olduğu oyun. Müthiş bireysel performanslar belki yoktu. Ama toplam oyunda ciddi bir yükselme olduğu da kesindi. Rahat 3 gol bulabilecek fırsatlar da geldi. Serdar Dursun ve Valencia’nın ön tarafta top tutabiliyor oluşları bunda önemli rol tutuyor. Dolayısıyla ilk yarı bittiğinde fikrim İsmail Kartal’la devam etmemek için bir sakınca olmadığı, en azından üst sıradaki adaylardan biri olması gerektiğiydi. İkinci yarıda oyunda yaşanan bozguna rağmen bu 45 dakikanın önemli bir veri olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ