MENÜ

Gustavo kriterleri

Abone Ol Google News

Maçın ilk 60 dakikasında Fenerbahçe defosuz oynadı. Luiz Gustavo’nun merkezinde yer alıp bizzat yönettiği oyunda ev sahibi hep kompakt kaldı. Baskıda açık vermedi. Fazla geri koşmadan oyuna hükmetti. Zaman zaman ceza sahası çevresi ve içinde lig boyunca çok yapmadığı, çok paslı hızlı hücumlarla da etkili oldu. Aslında bu kompakt oyunun sezon başından bu yana kendisini gösteremeyen, performansları eksik kalan birçok oyuncuyu nasıl iyi gösterdiğinin üzerinde durmak lazım. Ferdi ve Mevlüt’ün golleriyle Fenerbahçe devreye 2-0 önde girdi.

Haberin Devamı

Sürekli yükselen performans

Adil Rami bu 60 dakikalık periyotta minimum hatayla oynadı. Mevlüt de hücumun değerli bir parçası oldu. Oyun dağınık olmayınca oyuncuların üzerine binen yükün nasıl düştüğünü, pas opsiyonu sayısal olarak arttıkça vasat performansların nasıl ektinlik kazandığına şahit olduk. 60’tan sonraysa takım boyu uzayınca hemen her oyuncunun defolarının daha net göründüğünü de gördük. Luiz Gustavo’yu ayırmak lazım tabii. Geldiği günden bu yana sürekli yükselen bir performansı var.

Haberin Devamı

Standardı o belirler

Bu önce zeka işi. Oyunun burada nasıl oynadığını çok hızlı bir şekilde çözdü. Oyun akarken sorunun ne olduğunu herkesten önce sezip yamayı yapıyor. Eğer Kruse biraz güçlü olsa ondan nasıl yararlanır düşünmek bile heyecan veriyor. Herkesi ve her şeyi herkesten daha iyi anlıyor. O pozisyonda artık Fenerbahçe’de ve hatta Süper Lig’de standardı ona göre belirlemek en doğrusu. Çünkü sadece bir defansif orta saha değil. Tam bir çapa, tam olarak oyunun merkezi ve aslında arkadaşları ona biraz daha uyum sağlasa skora yapacağı katkıyla çok daha fazlası da olabilir.

YORUM YAZ