MENÜ

Gustavo büyük saygı ve alkışı hakediyor

Abone Ol Google News

Fenerbahçe 10 kişiyken Kayserispor net bir baskı kuramadıysa, bunun sebebi Luis Gustavo... Bu kadar kötü bir durumda, bu kadar kendisini veren, bu kalibrede bir oyuncu ancak büyük saygı ve alkışı hak eder.

Haberin Devamı

Ozan fizik olarak tam fit olsa o kırmızı kartı görmeyebilirdi. Bu kadar hızlı fizik değişimlerde beynin kaslara, vücuda verdiği emirlerin uygulanması zor olabiliyor. Hele de bir anda her şeyi düzeltmeye kalkmak isteyen bir ruh hali ve hırstaysanız. Çok gereksiz, çok sakarcaydı... Bunlar tam hazır olmadan forma giyince doğal. Kırmızı kart sonrası Fenerbahçe topu büyük oranda kaybetti. Ekici’nin markajdan çıkmak için hiçbir şey yapmayışı da bunda rol oynadı. Bu durum; Emre Belözoğlu önce Zajc’ı, sonra kendisini oyuna alana kadar devam etti.

Ben olsaydım utanırdım

Eğer bu dönemde Kayserispor net bir baskı kuramadıysa, bunun sebebi Luis Gustavo... Bu kadar kötü bir durumda, bu kadar kendisini veren, bu kalibrede bir oyuncu ancak büyük saygı ve alkışı hak eder. Herkesten fazla çalıştığı ve katkı verdiği konusunda herhalde hemfikiriz. Ben onun yanında oynayan herhangi bir futbolcu olsam kendimden utanır, 2 katını vermeye çalışırdım. Denemelerine ve asıl attığı gole çılgınca sevinişine bakın... Zaten geri dönüş de onun ve Altay’ın direncine, Emre ve Zajc’ın oyuna girişine dayanıyor.

Haberin Devamı

Emre&Zajc girene kadar...

Bu çerçevede 75’e kadar, topu Ferdi’ye aktarabildiğinde Fenerbahçe 1-2 şans yakaladı, ceza sahasına gidebildi. Ancak Rodrigues’in titrek oyunu onu tamamlayamadı. Özellikle ilk yarıda Ferdi’den aldığı mükemmel ara pasını dışarı vuruşu, ikinci yarıda da Mevlüt’e kesemeyişi bu senenin çok gördüğümüz kader anlarındandı. Yine Emre-Zajc değişikliğine kadar iki savunma kanadı da çok ama çok yetersizdi. Dirar ancak her şeyin tam olduğu bir takımda sağ bek oynayabilir. Deniz’in sol bekliği ise tamamen fantezi. Zajc, Ferdi, Emre, Gustavo, Tolga, Altay artıdakiler. Gerisi vasat ya da çoğunlukla ekside.

YORUM YAZ