MENÜ

Gol rekoru kırılabilirdi

Abone Ol Google News

Gençlerbirliği ne Antalya gibi derin savunma yapabiliyor ne de 2. bölgede alan daraltıp Konya gibi baskınlar... İkili mücadelede de zayıf olunca, Galatasaray'a akın üstünlüğü vermemek mümkün olmuyor. Oğulcan ve Belhanda sahada kalsa bir gol rekoru kırmak mümkün olabilirdi. Galatasaray mukayese kabul etmeyecek bir üstünlük sağladı.

Haberin Devamı

Galatasaray xg1’den (1 gol beklentisi) ilk yarıda tam 4 gol çıkardı. Maçın 27. saniyesinde de attı, ilk yarının son düdüğünden hemen önce de. Zor yerlerden güzel 4 gol. Gençlerbirliği’nin temel omurga eksikliklerinin bunda payı var tabi. Berat’ın satılmış olması, Sio’nun cezası ve ligin iyilerinden Nordfeldt’in son dakikada dışarıda kalışı. 27. saniyede gelen gol ve sonrası ilk kez kaleyi alan Übeyd için yıpratıcı oldu.

Buldukları pozisyonlar dezavantaj

Gençlerbirliği ne Antalya gibi derin savunma yapabiliyor ne de 2. bölgede alan daraltıp Konya gibi baskınlar yapabiliyor. Dünkü ilk yarıdaki gibi pozisyonlar buluyorlar ama ikili mücadele kazanmada ligin sonuncusu olunca Galatasaray’a akın üstünlüğü vermemek mümkün değil. Hatta buldukları pozisyonlar dezavantajları oluyor.

Haberin Devamı

Yıldızların yokluğu hissedilmedi

Bu oyunda Belhanda ve Arda için olanaklar çoktu. Marcao, Donk, Taylan üçlüsü de takımı zorlanmadan tamamladılar. 6-0’da sadece 28 ikili mücadele kazanma yüzdesiyle Gençler, kalabalık ve direkt çıkmaya çalışınca da özellikle Emre Taşdemir fazlasıyla boşluk buldu, maçın yıldızlarından biri oldu. Feghouli ya da Emre Kılınç’ın eksikliği hiç hissedilmedi. Dirençle ya da özel tedbirlerle karşılaşmadılar. 5 isabetten de 4 gol çıkardılar. Belhanda da yıldızlaştı.

Kupayı düşündüler

Maç 6-0’a geldiğinde artık hafta içi oyananacak kupa maçını düşünmek ve oyuncu değiştirmek mantıklıydı. Terim de bunu yaptı. Ama eğer tam istim üzerindeki Oğulcan ve Belhanda sahada kalsa bir gol rekoru kırmak mümkün olabilirdi. Galatasaray mukayese kabul etmeyecek bir üstünlük sağladı.

YORUM YAZ