MENÜ

Gereksiz risk aldı

Abone Ol Google News

Erol Bulut minimum risk ilkesiyle stoperlerinin önüne oyunu açmak için Gustavo-Sosa ikilisini koymuştu. İki savunma kanadını oyuna soktu ama ön alan baskısı yapmadı. 2. bölgede kapılacaklar ve duran topları kovaladı. İlk yarıda hiç risk almadı. İlk yarıda hatalı verilen ama aynı zamanda Serdar’ın hatasından da kaynaklanan penaltı dışında hiç açık vermeden oyunu önde kapattılar. İkinci yarı başında Sangare’nin Sosa’yla ve Ozan’la kurduğu üçgenlerle pozisyon ve gol buldular. Sonra garip bir şey oldu. 0-0’da hiç risk almayan Fenerbahçe 3-1’ken, 61. dakikada Ideye’den inanılmaz bir kontra yedi. 4 dakika üst üste top kayıpları sonunda da golü yediler. 9 kişilik Hatayspor karşısında bile almadıkları riski aldılar. Özellikle Samatta, Cisse ve Pelkas’la girdikleri pozisyonları değerlendiremeyince Göztepe dengeyi sağlayacak imkanı da buldu.

Haberin Devamı

Peki bu neden oldu? 2 seçenek var:

-Takım biz hücumcuyuz isyanına kapıldı.

-Milli maç yorgunluğu taktik sadakati kırdı

Gecenin sorusu

Serdar, ayakta kalmayı öğrenebilecek mi? Hakem ve VAR’ın kararı hatalı. Penaltı yanlış. Ama hiç gerek yokken kendini yere atmak, kaymak neye yarıyor? İki ayrı pozisyondaki elle oynama tartışmalarına da bu huy neden oldu.

Haberin Devamı

Maçın starı

Pelkas eğer kaçırdıklarını atabilse bu unvanı tek başına alırdı. Kaleci İrfan Can 5 güzel kurtarış yaptı ama 3 gol de yedi. Dolayısıyla maçın yıldızı Ozan Tufan.

Maçın olayı

Erol hocaya şunu sordum: Ozan, Fenerbahçe forması dışında hep üst düzey istikrarlı bir oyun tutturuyor. Neden? Net bir şekilde 10 numarayı oynayabileceğini söyledi, “Ancak tek bir şart var, sadece kendi rolünü oynayacak” dedi. Dün sanırım bu güvenin ve basit düşünmenin karşılığıydı

Kısa mesaj

Cisse’nin kaçırdığı 2 gol geçen yıl Alanyaspor’u takip etmeyenler için sürpriz olabilir. Gol kralı adayının böyle çok maçı olduğunu izleyenler biliyor

YORUM YAZ