MENÜ

Gelişiyor

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler’in genel savunma prensipleri standardı devam etti. Hücum yönünde bir ilerleme var. Mert Hakan kendisini hatırlamış. 3-1’e kadarki bölümde Fenerbahçe’nin alanı nasıl kullanmak istediğine dair güzel ipuçları var.

Haberin Devamı

Harun’un şanssız sakatlığına kadar Fenerbahçe’nin genel savunma prensiplerindeki standardı devam etti. Erol hocanın bu yönde geliştirmesi gereken yegane şey rakibin orta sahayı by-pass edebildiğinde stoper bek arasına hızla top indirerek Sarı-Lacivertlileri zorlaması. Bu kontratakları engellemek kompakt savunmayla mümkün. Stoper ile orta saha arasındaki mesafeleri doğru ayarlamak lazım.

Genç bekler sırıtmadı

Hücum yönünde ise bir ilerleme var. Öncelikle Mert Hakan sanki biraz kendisini hatırlamış. Çok daha güvenliydi. Ayakları titremeden birkaç çok kritik pası hem de üzerindeki baskıya rağmen attı. Ademi-Cisse uyumu ve saha paylaşımı da son derece profesyoneldi. Perotti’nin henüz üzerindeki hamlığı tam atabildiğini söylemek mümkün değil. Hep bir adım geç kaldı. Şu anda kötü bir Visca taklidi gibi ancak bunun altından kalkabilecek bir zeka olduğunu biliyoruz. Askarov ve Serhat’ın da oyunda hiç sırıtmadıklarını, oyunu tamamladıklarını da tereddüt etmeden söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Sadece orta olmayacak

Harun’un sakalığı sonrasında ise analiz edecek bir şey kalmadı. Dolayısıyla 3-3 pek bir şey anlatmıyor. 3-1’lik oyunda ise Fener’in alanı nasıl kullanmak istediğine dair güzel ipuçları var. Bu takım sadece orta yapan bir takım olmayacak belli ki.

YORUM YAZ