MENÜ

Geçen sezona dönünce...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Terim’in Sneijder sonrası arayışları bir dizilişle sonlandı. Kendi söylemiyle 4-1-3-2. Ya da yaygın tanımlamasıyla orta sahada baklavalı bir 4-4-2. Bu tamamen eldeki oyunculara özgü bir diziliş. Elde ligin parlak golcüsü Burak var. Üstüne Sneijder ve Drogba gibi iki marka varsa hepsini sahada tutacak bir oyun kurgusu arar Terim. Bu yapı bunun sonucu.

Ancak Sneijder olmadığında aynı yapıyı Yekta ile tamamlamak benzer bir sonuç vermiyor. Dün ilk yarıda yaşanan kısmi sıkıntı da bunun sonucu... Galatasaray’da Selçuk’un Sneijder’in varlığıyla içselleştirdiği sol iç pozisyonu Hollandalının yokluğunda biraz yarım kaldı. Önde Yekta tam değildi. Selçuk da onu tamamlama yönünde aynı rolle donanmamıştı. Orası biraz idareten herkesin hep birlikte kotaracağı bir alana dönüştü.

Antep’in defansif olarak gayet sağlam 4-2-3-1’i Galatasaray karşısında net bir defansif bütünlük sağladı bu yüzden.

Sarı-Kırmızılılar hücum yaratıcılığı ve verimi açısından eksik kaldılar.

Bu yapıda Galatasaray’ın verdiği tüm pozisyonların kendi sol kanadından gelişi manidar. Sneijder yoksa sol kanat Selçuk için biraz lüks kaçıyor zira.

Eskiye dönüş

İkinci yarıda Emre’nin oyuna girişi Galatasaray’ı geçen seneki dizilişe yaklaştırdı. Selçuk Melo merkeze geldi Emra sola Hamit sağa gitti ve defansif bütünlük açısından daha avantajlı çünkü dengeli bir takım oldular.
İlk yarıda zayıf şutlarla da olsa Muslera’yı zorlayan Antep geriledi oyun kuramaz oldu. Önce Cenk sonra da Traore’yi oyun alarak hücum hattını yenilemeye çalışsa da Antep’in asıl sorunu orta sahada yaratılıcılık ve pas kalitesi eksikliğiydi.

Binya’nın ölümcül bir savunma hatasıyla Burak takımını öne geçirince Galatasaray daha da dengeli bir şekilde oyun merkezini biraz daha geriye çekerek pozisyon vermez oldular.
Oysa Bülent Uygun öne geçerim sonra da kontraya yatarım temel planındaydı.

Frikikler kimin?

Selçuk dünya çapında bir frikikçi. Yakından iki köşeye de vuran, uzaktan optimum güçle orta yapabilen bir duran top ustası. Sneijder olunca onun topun başına geçmesini anlarım ama Drogba’ya sıra zor gelir. Dün biri yakın diğeri uzak mesafeden iki topu baraja nişanladı. Selçuk da sadece kulübeye midahele etsinler diye baktı. Drogba taraftarın sevgilisi ama bunu yap aya hakkı yok. Büyüklük ustalığa saygı duymaktır.

Burak ve Eboue

Burak dün Eboue’ye verdiği tepkileri daha önce daha sık verirdi. Bu konuda çalıştığı üstüne gittiği çok açık. Son dönemde bunları neredeyse hiç yapmıyor zira. Dün Ebuoe’nin yanlış pasına verdiği tepki çok normal ve takım ruhuna uygun değil. Ancak Eboue’nin golcü stresini de anlaması lazım. Maç içinde karşılık vermesi anlaşılır. Fakat maçın sonuna bunu taşıması tecrübesine yakışmıyor...

YORUM YAZ