MENÜ

Galatasaray liderliği hak etti

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın bu yıl Avrupa standardını oturtmaya başladığı maç, içerideki Lazio karşılaşması. Savunma orta saha bağlantılarının lige oranla daha sağlam, pres dinamiklerinin daha gerçek olduğu bu oyun, o günden bu yana Avrupa maçlarında belli bir seviyede gerçekleşiyor. Her ne kadar hücum yönünde biraz daha ilerleme sağlansa da son Marsilya maçında savunma ilk kez bu standardın altına düştü. Bunun giderilebileceğini düşünüyorum. Tek handikap Cicaldau'nun olmayışı. Çünkü Rumen oyuncu Avrupa maçlarında ekstra bir motivasyonla Berkan ve Taylan’ı tamamlıyor. Ve burada ortaya çıkan oyun kurma yetersizliğine ilaç oluyor. Bugün bu işi Feghouli, Morutan ya da her kim yapacaksa oyunun anahtarı olabilir.

Haberin Devamı

Lazio'nun da sorunları var

Lazio son dönemde Galatasaray standardı ve üstü takımlara karşı, özellikle ani akınlar ve çıkarken kaptırılan toplarda sorun yaşayabiliyor. Serie A’da yukarıyı hedefleyen takımlar arasında en çok gol yiyen onlar (16 maçta 30 gol). Bu salt savunma hattından kaynaklanan bir durum değil. Oyunun kurulum aşamasında yaşanan sorunlardan.

Haberin Devamı

Diagne de olur, Halil de...

Terim’in Diagne ile başlamasını bekliyorum. Bu Lazio savunmasını orta sahaya verecekleri katkı konusunda tedirgin edebilir. Ve bu şekilde var olan savunma sorunu derinleşebilir. Tabii Halil’in bir orta saha ya da sahte 9 gibi tercih edilmesinin de Kerem ve Feghouli’nin hücuma girişini kolaylaştırması söz konusu olabiliyor. Ligde olsa ilk seçeceğin doğru olduğunu düşünürüm. Ama savunma zaaflarına da yol açabildiği için Halil’li oyun da Avrupa deplasmanında çalışır. Galatasaray için en önemli konu, savunmadan top çıkarırken tüm ön tarafın hareketli oyunla pas opsiyonu yaratması. Bir diğer nokta da hücumu genişletmek için kanatlar çıktığında orta sahanın savunma merkezine vereceği destek. Galatasaray’ın bu seneki Avrupa standardı ve Lazio’nun kalesini kapatmakta zorlanması şartları eşitliyor. Sarı-Kımızılılar şu ana kadar liderliği hak etti. Umarım ödülünü alırız.

YORUM YAZ