MENÜ

Galatasaray geçer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolda topa sahip olmak oyuna hükmetmek anlamına gelmiyor. Oyuna hükmetmek rakibe istediğini yaptırmamakla oluyor. Kontratak için gelen bir rakibe karşı sürekli topa sahip olmanın bir anlamı yok. Size kazandırdığı bir şey de...

Galatasaray yarın akşam ancak rakibin stoperlerine basarak oyuna hakim olabilir. Topu sürekli çevirerek değil. Çünkü, Schalke’nin psikolojik handikapının teknik handikapıyla birleştiği nokta burası. Drogba ve Sneijder transferleri sürekli oyuncu ve maç kaybeden Schalke için can sıkıcı. Psikolojik olarak onları net olarak zorladı. Belki hâlâ kuradan memnundurlar. Ancak artık bu daha buğulu bir mutluluk. Schalke onu grupta lider yapan hücum 4’lüsünün bazılarını kaybettiği için herkesin yerini kaybettiği bir düzeni var.

Farfan bir destek oyuncuyken muhtemelen merkezde yer alacak. Semih için can sıkıcı bir eşleşme olabilir ama Dany’nin altından kalkabileceği bir rakip. Yeter ki hamle zamanlarında hata yapmayıp bu dengeli rakibe kritik fauller yapmasın. Kart görmesin... Ancak işin kilidi bildiğiniz gibi bu değil. Anahtar topun oraya dengeli bir şekilde gelmemesi.

Nefes aldırmayacaksın

Burada kilit önde pres. Savunmanın top yapmasını engelleyip daha en başından rakibi allak bullak etmek. Peki Sneijder’in takıma girmesiyle hibrid bir 4-4-2’yle oynamaya başlayan Galatasaray kendi dengesini bozmadan bunu nasıl yapacak? Burak maç öncesi bunu yapabileceğine dair Terim’de hiçbir şüphe bırakmamak zorunda. Aksi taktirde Avrupalı Kral dışarıda kalabilir. Sneijder’in katılımıyla bu yönde biraz güç kaybeden Terim Umut’u bu görevde sahaya sürebilir. Sneijder’le oynadıkları bu oyunda son maçta Hollandalı hafif sola kayıyor ama oyun içinde iki santrforun arkasına kırılıyordu. Bu oyunda Riera’nın yalnızlığı özellikle soldan gelip sağa dönen Schalke akınlarında zorluk çıkarabilir.

Savunma zaafı var

Başta Kriakos olmak üzere savunmada da aynı eksliklik var. Bu durum savunmanın önündeki Jones-Neustadter ikilisinin tüm bağlantılarını sakat bırakıyor. Takım şekli, bağlantıları her şey yerinden oynamış durumda. Ne topu alabiliyorlar ne servis edebiliyorlar. Aynı zamanda savunma görevleri de arttığı için dengeleri bozuk. 5 maçlarını 90 dakika izledim. Burada sorun yaşamadıkları bir 10 dakika görmedim. Kasım’ın 10’undan bu yana sadece bir maç kazanabilmiş olmaları bundan. Sadece bir ay önce Hannover’i 5-4 yendiler. Hepsi bu.

Forvetlerin acımasızlığında

Ancak ne olursa olsun asıl mesele savunmadan orta sahaya top çıkışlarını kesmek olacak. Yani kim olursa olsun forvet oyuncularının acımasızlığında. Önde ve yoğun bir baskıyla Almanların oyunu kurmasını en başta engellemek gerek. Skor avantajını aldıktan sonra zaten hayat daha kolay olacaktır. Galatasaray’ın avantajı burada bitmiyor. Sonuç ne olursa olsun Galatasaray Gelsenkirchen’e avantajlı gidecek. Yani burada bir kazaya uğrasa da orada planı ve kaderi değiştirme şansı var. Terim bu turu yüzde 80 geçer. İzlediğim Schalke bana bunu söylüyor.

Mehmet Demirkol

YORUM YAZ