MENÜ

Futbol vertigosu yaşayabilir

Abone Ol Google News

Benitez, 2000’lerin başında Valencia’da uygulattığı hızlı oyun ve sonsuz rotasyonla sadece İspanya’nın değil dünyanın en iyi hocalarından biriydi. 2 kez La Liga Şampiyonu oldu. Yanal’ın Gençlerbirliği’ni eleyip UEFA Kupası’nı kazandı (O sene Valencia’yı Avrupa’da yenmeyi başaran tek hoca Yanal’dı). Dünyada yılın hocası seçildi. Ben de o zaman kadro kalitesinden de bağımsız olarak dünyanın en iyi futbol oynayan takımının Valencia olduğu düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘Ortalaması yüksek ama...’

Hemen sonra Liverpool’la kazandığı o efsanevi Şampiyonlar Ligi var. Benitez, her zaman bir teknik adam standardı koyabilmiş önemli futbol figürlerinden biri. Real Madrid altyapısından bir devrimci olarak çıktı ama zamanla muhafazakarlaştı. Napoli ve Real Madrid’de yüksek maçı başı puan ortalaması tutturmasına rağmen istenen hedeflere ulaşamayışını buna bağlıyorum. Metodunu geliştirememek, esnek olamamak... Şimdi Fenerbahçe’nin başına geçerse ne olur?

‘Sportif plan yok’

Dalian Pro’da 38 maçta, maç başına 1.16 puan ortalaması tutturabilmişti. Fenerbahçe’de bu tip bir performans çıkarması şaşırtıcı olmaz. Bir sportif planı olmayan, bir sportif direktörü olmayan bugünün Fenerbahçesi için uyum sağlamakta zorlanır. Çok fazla prensibi olan muhafazakarlaşmış, katılaşmış bir teknik adam için neredeyse hiçbir ilke oluşturamamış akşamdan sabaha karar değiştiren bir yönetim ve kaygan bir kadro zemini ne kadar uygun olabilir? 2003’den bu yana lig kazanamamış 61 yaşındaki İspanyol’un Türkiye’de bir futbol vertigosu yaşaması çok muhtemeldir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ