MENÜ

Fiyasko

Abone Ol Google News

Rıza Çalımbay ve öğrencilerini tebrik etmek lazım. Emre, Kruse, Ozan, Luis Gustavo gibi kağıt üzerinde standart üstü oyunculardan kurulu bir Fenerbahçe orta sahasına karşı Beşiktaş’ın kiralık gönderdiği stoper Fatih, sol bek Ziya ve Mert ile üstünlük sağladılar. Rakibin ağırlığından doğan zaafiyetini çok iyi değerlendirdiler. Ve işi Dirar ve özellikle Isla’nın orta saha kopuk oyunun üzerinden bitirdiler. Maçın sonlarındaki gitgel dışında istedikleri hep oldu. Ersun Yanal’ın buna karşı bir planı yoktu. Haftalardır söylediğim gibi Fenerbahçe’nin Yanal yönetiminde bu savunma organizasyonunu geliştirmesi mümkün değil. O güçlü oyuncularla fizik kavgayı tutturabilirse başarılı olabiliyor. Tek yol hücumda şut kalitesinin üst düzeyde olması. Rodrigues, Kruse ve Vedat dün o seviyeyi tutturamayınca plan yürümedi. Kalplerdeki hoca ve bunca transferle Fenerbahçe’nin sadece yüzdeli şuta bakıyor olması fiyasko.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Fenerbahçe geçen hafta rahat kazanırken de maç sonunda orta sahayı vermiş oyunu gelgite çevirmişti. Bunu Yanal göremiyor mu?

Haberin Devamı

Maçın starı

Ziya... Fatih... Yıldız statüsüne rahatlıkla yazabileceğimiz büyük tecrübe ve yeteneklere karşı Mert’le birlikte tam konsantre, olabilecek en iyi oyunu oynadılar. Tabii ki Emre yükselen yıldız ama onların yaptığı iş gerçekten takdiri hak ediyor.

Maçın olayı

Rodrigues ve Ozan’ın Beşiktaş maçından önce son dakikada gördükleri kırmızı kart oyunun, olmayan planın, sıkışmışlığın sonucu. Özellikle Ozan’ınki. Kuşkusuz Ali Palabıyık’ın özellikle oyuncu değişikliklerinde yeni kuralları uygulatmayışı sonucunda bir sinir patlaması oluştu.

Kısa mesaj

Türkiye’de bir devir değişiyor. Bir döneme damga vurmuş hocalar maalesef demode oldular. Kendilerini geliştiremiyorlar.

YORUM YAZ