MENÜ

Fişi daha erken çekebilirlerdi

Abone Ol Google News

Selçuk-Belhanda orta sahasının top yapma, pozisyon alma konusundaki zayıflığı dikkat çekiciydi. Zaman zaman savunmanın arkasına atılan uzun toplar dışında öndeki Falcao, Babel ve Feghouli yandan tamamlayan Mariano-Nagatomo’ya rağmen orta sahayı by-pass eden bir oyun oluştu. Halbuki bir pas takımı olmak hiç de zor olmamalı. Bu ekip topu alabilir, tempoyu belirleyebilir diye düşünüyorsunuz. Diğer yandan Göztepe’nin orta saha örgüsü çok daha iyiydi. Onlar da orta sahayı hızlı geçmeyi tercih ettiler ama daha kaliteli paslarla. Castro ve Soner baskı yememelerinin de etkisiyle oyunu yönetebildiler. Bunda Palut’un Jerome’dan yararlanabilen ilk hoca olmasının da rolü var. Belki golcülüğü çok gelişmeyecek ama onu oyunun bir parçası yapması Galatasaray savunmasının başını ağrıttı. Savunma göbeğinin orta sahaya yakın durmasını engelledi. 2-1’in ardından girdikleri 3 net kontratak gol şansını değerlendirseler maçı çok önce bitirebilirlerdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Falcao çok fazla pas alamıyor. Ama bu seviyede işi bitirecek şanslar ayağına geldi. Hâlâ sakatlığın etkilerini atlamadı mı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Serdar Gürler büyük oynadı. Son derece rafine her hareketinde işi değiştiren, top ezmeyen varyeteye kaçmayan etkili bir kanat oyununu büyüklerde sadece Nwakaeme’de gördük bu sene. 2. golde işin büyük kısmını ve golü Halil yaptı ama burada da doğru dokunuşla işi çözen o oldu.

Maçın olayı

4-0’lık Tuzla maçı, kadronun hiç de isteksiz olmadığını gösterdi. Takımın güvenilir, artılarını öne çıkaran bir oyun planına ihtiyacı var. Bu takımda çok iyi anlaşan ve işleyen herhangi bir ikili Tuzla maçında vardı. Peki lig seviyesine çıkınca neden olmuyor?

Kısa mesaj

Galatasaray orta sahası varlık içinde yokluk çekiyor. Varlık zannedilenlerden bazılarını unutup Taylan’ı bu takıma monte etmek lazım. Bu şartlarda sadece dinamizmi yeter. Lemina-Taylan kesin, 3.’yü siz seçin.

YORUM YAZ