MENÜ

Fırtına derin savunmaya takıldı

Abone Ol Google News

Sosa’nın liderliğinde yapılan baskı zaman zaman etkileyici boyuta ulaştı. Ancak hemen her seferinde Krasnodar derin savunma ve Nwakaeme’yi kaleden uzak tutma işlerini çok iyi yaptı. Nijeryalı’nın yürüyerek adam geçebilme kabiliyetini 2’li 3’lü kademelerle sıfırladılar. Bu da baskının karşılığı olan pozisyon sayı ve kalitesinin sağlanmasını engelledi. Rakibin bu anlamda iyi bir analiz yaptığını söylemek lazım. Diğer yandan -özellikle 2. yarının başında- baskıyı kırıp çıktıklarında Trabzonspor savunma kanatlarıyla stoperler arasına doğru paslar attılar. Yani Ruslar’da savunma derinliği vardı, Trabzonspor ise hemen her seferinde çizgi halinde yakalandı. Bu da rakibin oyun üstünlüğü Trabzonspor’da olmasına rağmen daha net pozisyonalara girmesine neden oldu. İlk yarıda girilen 2 pozisyondan birini gol yapabilsek oyun kuşkusuz başka akacak, Nwakaeme silahı hedefi daha rahat görecekti.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Bu sakatlıklar ne zaman bitecek? Bitmese de nasıl azalacak?

Maçın starı

En çok övmemiz gereken isim sanırım Yusuf Sarı. Dinamizmiyle oyunun akışına hem savunma hem de hücumda direkt katkı yaptı. İlk golü Trabzon bulsa açık alanda çok daha fazlasını görmek de mümkün olabilirdi. Dün Yusuf Sarı’yı kazanmış olmak da büyük bir kazanç.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Sörloth’un bir santrfora destek verdiği ya da destek aldığı oyunlarla dünkü gibi görece yalnız kaldığı oyunlar arasında büyük performans farkları oluşuyor. Tek başına sırtı dönükken hava hakimiyetine rağmen sıradanlaşıyor. Ekuban’la birlikteyken durum çok farklı oluyor.

Kısa mesaj

Ligin temposu çok düşük. Hakemlerin, hocaların, Kulüpler Birliği’nin bir araya gelip oyunu ele alışımızı gözden geçirmek şart. Dün kazanan Başakşehir de dahil enerjimiz tempomuz eksik kaldı. Bunu çözmeden iş düzelmez.

YORUM YAZ