MENÜ

Fenerbahçe yarı finalde

Abone Ol Google News

Kırklarelispor’un maçın büyük bölümünde oyunu 1. ve 2. bölge arasında derin savunmayla oynaması Fenerbahçe’de özellikle Zajc, Ekici, Tolgay üçlüsünün performansını belirleyici kıldı. Beklenen seviyeden uzak kaldılar. Oyunu enine genişletip araya toplar atmayı yeterince denemediler. Rakip savunmayı istikrarsızlaştıramadılar. Verkaç denemeleri başarılı olamadı. Öte yandan dinamik bir baskıyla çabuk top kazandıklarını söyleyebiliriz. Bu tip bir oyunda iki kanat hücumcusunun çizgiye bayrak oynaması, akın yönünün hızlı değiştirilmesi gerekir ki bunun olduğunu söylemek zor.

Haberin Devamı

Kısır bir oyunda...

Maçta Fenerbahçelileri umutlandıracak birkaç şey de yok değil. Falette her ne kadar savunma yönünde zorlanmasa da güvenli ve doğru paslarla oynadığını söylemek mümkün. Hasan Ali’nin nihayet dönüşü de başka bir sevinçli haber. Çünkü elde sol bek statüsündeki yegane oyuncu o. Dolayısıyla Hasan Ali ve Falette’in savunmanın solundaki büyük probleme bir çözüm ya da en azından bir alternatif olma durumunun ortaya çıkışı değerli.

Haberin Devamı

45 dakika bile oynamadı

Mevlüt de yeterince etkili görünmeyebilir. Ancak yeterince top aldığı, ya da savunmanın istikrarsızlaştırılarak ona alan açıldığını söylemek de mümkün değil. Bu açıdan böyle kısır bir oyunda her ne şekilde olursa olsun gol atmış olması da değerli. Çoktandır söylediğim gibi Ersun Yanal’ın Mevlüt-Muriç ikilisini 3-5 dakika değil daha uzun süreler, belli bir düzen içinde, en azından bazı maçlarda deneyecek bir yöntem bulmalı. Mevlüt, elimdeki rakamlar beni yanıltmıyorsa ligde toplam 45 dakika bile oynamadı. Ancak kupada 6 maçta 4 gol atmayı başardı

YORUM YAZ