MENÜ

Fener, kendi Güneş'ini bulmalı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin elindeki kadronun büyük bir kısmının önümüzdeki sezon da kullanılması lazım. Hatta mevcut ekonomik şartlar ve FFP, muhtemelen eldeki para eden oyuncuları da satmayı gerektirecek.

Haberin Devamı

Durum bu olunca, gelecek hocanın Ersun Yanal gibi transferlerden ya da kadrodan şikayet eden biri değil, eldeki tüm oyuncu grubunu maksimumda değerlendirebilecek tarzda olması lazım. Yani aslında aranan tarz Şenol Güneş veya Lucescu. Ancak bu iki hocanın Fenerbahçe’de görev yapması çok mümkün görünmüyor.

Schmidt tarzı olmaz

Bu şartlar altında Fenerbahçe’nin kendi ‘Fatih Terim’ini değil, kendi Lucescu’sunu, Güneş’ini bulması lazım. Roger Schmidt tarzı teknik direktörler her ne kadar performans maksimizasyonu ve oyuncu gelişimi açısından önemli isimler olsa da bu hocalar eli bol çalışmaya alışıktırlar. Dolayısıyla Almanya kökenli altyapıyı üst yapıya çıkarmakta becerili ancak Türkiye şartlarını da iyi bilen bir hoca daha uygun olacaktır.

Almanya’ya yönelmek mantıklı

Tabii bütün bunları söyledikten sonra akla gelecek isimler belli. Tayfun Korkut, Erol Bulut gibi hem Fenerbahçe’yi hem Almanya altyapısını hem Türkiye’yi bilen hem de kendilerini belli oranda ispat etmiş isimler... Cocu, Hollanda’dan geldiğinde herhalde o coğrafyadan gelecek bir teknik direktörün başarılı olmayacağını ilk söyleyendim. Tabii ki bunun istisnaları olabilir ama yapılan hata büyüktü. Bugün de Ali Koç yönetiminin Almanya’ya yönelmesini son derece mantıklı buluyorum.

Haberin Devamı

6 önemli madde

Ancak bu kolay bir yol değil. Fenerbahçe’de başarılı olacak teknik direktörün adının ne olduğundan ziyade önemli olan şu:

1-Vedat Muriç, Ozan hatta belki de Luiz Gustavo’nun satılmasında sorun görmeyecek (Ekonomik rahatlama açısından).

2-Mehmet Ekici ve Tolgay’ı yeniden futbola döndürebilecek.

3-Altay’ı geliştirip dünya klasında bir oyuncu yapacak.

4-Mevlüt’ten sonuna kadar yararlanabilecek.

5-Sadece üç omurga transferiyle takımı şampiyonluk yarışının içinde tutacak.

6-Altyapıdan en az 3-4 oyuncuyu 18’e yazmak için değil, oynatmak için yukarıya çıkaracak...

Hemen imzalanmalı ama...

Bu şartlarda çalışacak ismi bulduğunuz anda hemen imzayı atmakta fayda var. Ancak bu, hemen göreve gelmesi gerektiği anlamına gelmez. Birçok hoca bu tip kriz durumunun içinde olmaktansa yeni sezonda göreve başlamak ister ki bu da doğru bir yaklaşımdır. Bu durumda da eldeki teknik heyetle sezon bitirilebilir. Ondan sonra ise herkesin kendi alanına çekilip futbolu doğru yönetecek bir sportif direktörü atayıp şu negatif havadan kurtulmak lazım.

Fenerbahçe bu sezon hakem hatalarından sorun yaşadı. Ancak ligde bugünkü pozisyonda olmasının sebebi bu değil.

YORUM YAZ