MENÜ

Fatih Terim mutsuz, formsuz, çaresiz!

Abone Ol Google News

Fatih Terim 6. haftadan bu yana her maçtan sonra kadro ve performans şikayetinde bulunuyor. Hemen her basın toplantısında, sanki daha dün göreve gelmiş gibi. Geçen seneden beri süregelen bir durum bu aslında. Geçen sene bu dönemlerde Ocak ayındaki transferi işaret ediyordu, sonra Temmuz’u işaret etmeye başladı, bugün yine Ocak ayını işaret ediyor. Aslında şu anda oynanan oyun, sakat oyuncu stoğu, başka bir teknik direktör görevdeyken meydana gelse, Galatasaray yeni bir Tudor arayışına girerdi. Ancak Terim şu anda takımdaki, kulüpteki, hatta camiadaki en güvenilir isim. Taraftarın gözünde tartışılmaz gerçek bu. Ne yönetimin bir kredisi var ne takım içinde Muslera dışında bir lider figürü var, ne de yönetim dışında ‘ah keşke başkan olsa’ denebilecek bir aday...

Haberin Devamı

Son şansları dedikten sonra...

Fatih Terim tartışılmaz bir figür. Eğer bir çıkış olacaksa, taraftarın gözünde kesinlikle bu Fatih Terim’in liderliğinde olacak. Bu belli bir atalet yaratıyor. Her şey Terim’in transfer isteklerine kilitleniyor. Peki bu gerçekten bir çözüm mü? Fatih hoca Beşiktaş maçından sonra oyuncuları işaret ederek, “Son şanslarını kullandılar” demişti. Ancak 2 hafta sonra Real Madrid maçına bir değişiklikle, aynı kadroyu çıkarmak zorunda kaldı. Çarşamba akşamı sergilenen performans bize bunun sebebini gösterdi.

Haberin Devamı

Geleceği böyle kuramazsınız

Şimdi karar vermemiz gereken konu şu: Bu eldeki kadronun ancak bu kadarını yapabileceğini mi gösteriyor, yoksa sorun teknik heyetin performansında mı? Ben Fatih Terim’in mutsuz, formsuz ve an itibarıyla biraz da çaresiz olduğunu düşünüyorum. Bunu şuradan anlayabiliriz... Galatasaray’da fazlasıyla kiralık oyuncu var. Bu oyuncular çok başarılı olsalar da, Galatasaray önümüzdeki yıl neredeyse yeniden bir kadro kurmak zorunda kalacak. Hatta Ocak’ta birçok transferin yapılması gündemde. Bunların da bonservisleriyle olamayacağı kesin. Dolayısıyla Ocak’ta kadro yenilenecek, Temmuz’da yeniden kurulacak ve Terim biliyor ki, geleceği böyle kurmak mümkün değil.

Elinde bir Ozan Kabak olsaydı

Elinde bir Ozan Kabak olduğuna inansa, herhalde çoktan sahaya sürerdi. O yüzden onun penceresinden bakıp düşünmeye çalışırsak, umutsuz olduğunu da söyleyebiliriz. Bu krizi, camiaya mesaj verip, liderlik rolüyle çözmeye çalışıyor. Yalnız verdiği mesajların takımı olumlu etkilediğini de söylemek, sahadaki performanslara bakıldığında birkaç oyuncu dışında (Lemina, Ömer, Muslera, Emin vs), mümkün değil, hatta bu mesajların ters teptiğini bile söyleyebiliriz.

YORUM YAZ