MENÜ

Erol Bulut'un şansı!

Abone Ol Google News

Bu sonuç, Pelkas’ın kişisel bir başarısıydı. Alanı geçişi, şut tercihi, her şeyiyle... Sonrasında oyundan çıkışı ise topu zaten alacak olan Trabzonspor’a ikram gibi oldu. Hakemin Bakasetas’ın yüzüne, Valencia’nın koluyla müdahalesine penaltı çalmayışı Bulut’un şansı oldu.

Haberin Devamı

Açık söylemek gerekirse Fenerbahçe ilk 11’ini gördüğümde bu Erol Bulut’un kadrosu olmaz dedim. Mert Hakan ve Sosa’yı önde Mesut’la desteklemek yumuşak bir yapı oluşturacaktı ve Bakasetas için bundan daha ideal bir yapı olamazdı. 35’ten sonra da oyun buna evrildi zaten. Ancak öncesinde planın iyi işlediğini söylemek lazım. Szalai ve Gökhan’ın top çıkarmaya yardım eden oyunları, Trabzonspor ön alan baskısını kırdı. Sosa ve Mert Hakan bu bölümde en iyi oyunlarını oynadılar ve yüzde 75’lere varan oranda topa sahip oldular.

Reaktif değişiklik yapıldı

Deplasman ilk yarılarındaki en fazla isabetli şuta ulaşsalar da Uğurcan seviyesini zorlayacak kalite şutlar çıkaramadılar. Uğurcan’ın başarısını yer tutma üzerinden tarif edebiliriz. 35’ten devre sonuna kadarki oyun hakimiyetin elden kaçtığını gösteriyordu. Ve çözüm de Pelkas’ı merkeze alıp Mesut’u Valencia’yla değiştirmek olmalıydı. Ama Erol Bulut bekledi. Bu, Mert Hakan ve Sosa’yı da yıprattı. Bu, aslında Bulut açısından temel bir sorun. Öncül değil reaktif değişiklik yapıyor. Aslında reaktif de değil, bıçak kemiğe dayanınca demeli.

Haberin Devamı

Avcı için tam tersi...

Sorun ortaya çıkıyor ama dokunmadan büyümesini bekliyor. Ve böyle olunca da sorun her yeri etkiliyor. Pelkas’la şahane bir gol bulmuş olmalarına rağmen değişikliklerin oyunu yeniden ele alma konusunda işe yaradığını söyleyemeyiz. Bu, kişisel bir başarıydı. Alanı geçişi, şut tercihi, her şeyiyle... Sonrasında oyundan çıkışı ise topu zaten alacak olan Trabzonspor’a ikram gibi oldu. Hakemin Bakasetas’nın yüzüne, Valencia’nın koluyla müdahalesine penaltı çalmayışı Bulut’un şansı oldu. Tabii Avcı için de durum tam tersi.

YORUM YAZ