MENÜ

Enkazı seyrediyor

Abone Ol Google News

Ali Koç sanırım oyunculara ‘Pereira’yı beğenmiyordunuz. Hadi kendiniz yapın takımı bakalım’ dersi veriyor. Bu enkazı sadece seyretmesinin başka anlamı yok. Sezon başında teknik direktör görüşmelerinde masaya ilk şart olarak ‘Bu sene şampiyon olmamız şart’ koşulunu koyarken ligi 19. haftada bırakacak işler yapmanın başka anlamı yok. Fenerbahçe sezonu kapatmış. Teknik direktör yurt dışından gelecek ve gelmesi 2 hafta sürecekse bu anlam çıkar. Ve yine kadronun kökten değişeceği de... Gerçekten büyük hayal kırıklığı. 3.5 yılın sonunda Fenerbahçe, Ali Koç’un aldığının çok gerisinde. Toplamda 1 sene teknik irektörlük işi sürüncemede kalmış. 2 kez sportif direktör atanmış 1 yıl dolmadan yetkileri elinden alınmış.

Haberin Devamı

Herkesi kendi başına...

Doğal olarak hiç bir departmanda gelişme yok. Alınan onca oyuncu sistemsizlik ve kaos çarklarında öğütülmüş. Sahada herkes kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. 3’lü yerine 4’lü oynayınca her şeyin çözüleceğini sanan bir akılla gelinecek nokta ancak bu olabiliyor. Pereira’nın açıklandığı gün 3’lü oynayacağı kesindi. Maça ve plana göre sürekli rotasyon yapacağı da. Ve Mesut’un durumu ve takımın tek soğukkanlı yeteneği İrfan’ın 60 dakikalık pili olduğu da şimdi anlaşılıyor ki Pereira’nın tercihlerinden bağımsız gerçeklermiş.

Haberin Devamı

Doğru durmak yetti

Bu, oyuncu kalitesiyle değil, oyuncuların sistemsizlik için değersizleşmesi sorunu. Dün Montella neredeyse hiç bir özel tedbir almadan sadece pozisyon sadakatiyle, sadece doğru durarak Fenerbahçe’yi çaresizliğe itti. Demirspor 4 ayda çok daha iyi takım olmuş.

YORUM YAZ