MENÜ

Emenike satılsa kimse itiraz etmez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ara transfer döneminde Emmanuel Emenike’yi satmalı mı?

Satılsa kimse itiraz etmez

Emenike bir destek santrfor olduğunda kendine koridor bulabiliyor. Yarım sezonda 2 gol atan Fenerbahçe santrforu olmaz. Bu tabloda satılırsa kimse itiraz etmez.

Emenike’nin santrforda, Sow’un solda oynaması Fenerbahçe’yi bu sene 2 kişi eksik yapıyor. Geçen sene bu durum farklıydı. Bu yıl Alper’in gösterdiği çok yönlü ofansif oyunu da bu denkleme eklemek lazım. Sow’un santrforda Alper’in orta sahada yer aldığı oyun şu ana için açık ara en iyi işleyen düzen. Emenike’nin kendisini içine hapsettiği duygusallık da performansını imha ediyor. Bunda Dünya Kupası’nda beklendiği zıplamayı yapamamış olmasının hayal kırıklığı da var tabii. Ancak büyük takım oyunculuğu bu kadar uzun süren duygusal krizleri kaldırmaz. Nijeryalı’nın haklı olduğu taraflar da var.
Kendisini en iyi ifade edebileceği pozisyon Fenerbahçe’de yok. O bir destek santrfor olduğunda kendisine koridor bulabiliyor. Geçen sezon Dünya Kupası öncesi ekstra bir çaba göstererek verilen görevin altından kalktı ama şimdi motive olacak bir şey bulamıyor. Bu tabloda Emenike gönderilirse kimse itiraz etmez. Yarım sezonda 2 gol atan Fenerbahçe santrforu olmaz. Güiza’nın dahi gerisine düştü.

Emenike giderse, Meier yerini doldurmak için doğru isim olur mu?

18 maçta 15 gol atabilir

Meier son 4 yılda beklenmedik bir çıkış yakaladı. Fenerbahçe’nin aradığı santrfor özelliklerine sahip. Bu transfer gerçekleşirse, 18 maçta 15 golü yakalarsa şaşırmam.

Alexander Meier 31 yaşında. Son 4 yılda beklenmedik bir çıkış gösterdi. Geç gelen bir ilhamla, çok çalışmayla kendisine bir yer edindi. Aslında hücuma dönük bir orta saha oyuncusu ama Fenerbahçe’nin aradığı santrfor özellikleri de var. Hem driplingi olan güçlü bir oyuncu, hem de Caner ve Gökhan’dan gelecek ortalarla buluşma konusunda ideal tercih. Frankfurt’un Bundesliga ilk yarısının
gol kralını bugün satma ihtimali ne bilmiyorum ama eğer bu transfer olursa 18 maçta 15 golü yakalarsa şaşırmam. Meier bazen çok net goller kaçırıp taraftarı deli de eder ama Fenerbahçe yıllardır öyle bir
santrforsuzluk yaşıyor ki kimsenin şikayet edeceğini sanmıyorum. Bu transfere özellikleri değil ama güvenilir performansı açısından yeni bir Kuyt alımı diyebiliriz. Fenrbahçe bu oyunu oynayacaksa en az 2 yıl iş görür.

YORUM YAZ