MENÜ

Eğer Selçuk oynayamıyorsa...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Selçuk İnan’ın yedekten de olsa giremediği bir orta sahaya sahipseniz çok üst düzey bir yaratıcılığınızın olması gerekir. Bunun olduğunu söylememiz çok zor. Dün 3 oyuncusu dışında tartışmalı, yeni kurulan bir Hollanda karşısındaydık. Doğrusunu söylemek gerekirse çok da kötü değildik. Mehmet Topal’ın savunmanın hemen önünde bir ön stoper gibi varlığı rakibin kanatlardan gelişinde araya girerek oluşturduğu kademe rolünü iyi oynaması Hollanda’nın etkinliğini belirli ölçüde azalttı. Ancak kötü oynamamış da olsa Emre’nin Selçuk İnan’a neden tercih edildiğini anlayamadım. O kadar da değil! Emre oyundan çıktıktan sonra, iki sezondur pozisyonlara hep uzak kalan Nuri’nin tercih edilmesi ise hiç anlaşılamadı.

Abdullah Avcı bir gün önce Hollanda’nın 3 temel şablonla gole gitmeye çalıştığını ve önlemler alacağımızı söylemişti. Herhalde tüm bu tercihler bununla alakalı olmalı. Yani onların şablonları bizim şablonu devre dışı bıraktı. Çünkü Türkiye Ligi’ne bakarsanız gole gidebileceğiniz temel şablonun Selçuk İnan-Burak-Umut üçgeninde olduğunu görürsünüz. Dün, bir-iki şut, iki duran top ve Arda’nın bireysel becerisiyle yarattığı pozisyonlar dışında belirgin bir şablondan bahsetmek mümkün değildi.

Sonuç olarak şunu söylemek mümkün; hiç kötü değildik. Ama sanki riskleri ortadan kaldırmak için çok iyi olma fırsatını kaçırdık. Çünkü Selçuk İnan dördüncü orta saha tercihinizse, sahadaki oyuncuların performanslarının başka türlü olması gerekir. Eğer Selçuk sisteminize uymuyorsa, o zaman da ligin en iyi orta sahasını kulübede çürütemezsiniz...

YORUM YAZ