Ders çıkarsa...

Abone Ol Google News

Geçen hafta, Fenerbahçe savunma standardının yüksek olduğunu söylemiştim ama dün yenen ikinci golün fena halde geçen hafta Podolski’nin attığı gole benzemesi bir sorunu işaret ediyor. Orta sahayı baypas edip araya atılan çabuk toplar belli ki sorun oluyor.

Haberin Devamı

Sosa’sız zorlandılar

Sadece bu değil tabii. Pelkas’ın geçerli sayılmayan golü dışında akan oyun/pasla net bir pozisyona girilmemiş olması, 4’ü isabetli 43 ortayla skor kovalanması, Konya ile pas sayılarının yakın oluşu, 0-2’ye rağmen ev sahibinin sadece yüzde 53 topla oynaması sorun. Erol Bulut’un skordan bağımsız en kötü sınavıydı bu. Yaptığı her değişiklik Fenerbahçe’den götürdü. Bu ilk kez oluyor. Tamam, Sosa’sız zorlandılar. Kuşkusuz bunun rolü var. Şanssızlık da var tabii. Jevtoviç’in Tisserand, Gustavo, Ozan güvenli üçgeni içinden direkt dibine demi voleyi vuruşu tekrarlanabilir değil.

Oyunu Kartal çözdü

Ama kabul etmek lazım ki oyunu çözen İsmail Kartal oldu. Erol Bulut her hamle yapışında Kartal oyunu biraz daha aldı. Miya ve Cikalleshi’yi Gökhan ve Caner’in üzerine yollayıp presleme ayrıca onların arkasına sarkarak tehdit oluşturma planı çok iyi tuttu. Kravets’in de kararlı oyunu Fenerbahçe’nin 4-2-4’ünü oldukça zorladı. Eğer Bulut bu yenilgiyi bir kaza değil planın bir kaçağı olarak görüp tamirata girişirse sorun yok. Hatta hayırlı bile olur. Geçen hafta da söyledim bu kadar ‘orta’ merkezli bir hücum skor riskidir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ