MENÜ

Çözüm çift santrfor

Abone Ol Google News

Stefan Kuntz, her şeyiyle oturmuş bir sistemin içinden gelen bir U21 hocası. Ondan 'kısa dönem kıvrak çözümler' beklemek doğru değildi. Zaten o da bunu yapmadı. 'Topyekûn bir yeniden kurulumun bir parçası olması' beklendiği açık... Bu 80/90'larda yapılan 'kalkınma operasyonu' gibi ele alınmalı. Tabii Jupp Derwall ve Sepp Piontek gibi ağır toplardan olmayışı, durumu farklı kılıyor. Öte yandan Dünya'daki trend de bu; 'Sistemle ve takımla gelişen, gelişmeye açık bir teknik adam...'

Haberin Devamı

U17 uzun vade için umut verici

Ancak konu sadece teknik adam değil. Elde aynı yüksek eğitimden geçmiş bir teknik direktör havuzu yok. Dolayısıyla 'Hamit Altıntop Projesi' aslında Almanya'dan 'know-how' alma projesi... Biz buna müsaade eder ve onu rahat bırakır mıyız? Bu zor... Ama şart... U-17 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hakkı kazandı. Bu kadrodan 13 oyuncu yurtdışında yetişmiş. Ara jenerasyonda da iyi oyuncular var. Hali hazırdaki kadroda da... Dolayısıyla uzun vadede doğru bir yola girilebilir.

Başakşehir/Avcı dönemi üçlüsü...

Haberin Devamı

Ama 'Play-Off serüveni' doğru geçmedi... 3'lü savunmada hiçbir sorun yok. Sorun, orta saha merkezini kuramamak... Şenol Güneş'i Avrupa Şampiyonası'na götüren güçlü üçlü; Başakşehir/Abdullah Avcı menşeliydi. Şimdi burada sorun var. 4 büyüklerin tamamı, burada yabancı oyuncu kullanıyor. O seviyede oyuncu bulmak zor. Üstüne merkezde biri Hakan Çalhanoğlu olan iki oyuncu kullanmak bizi geçirgen yaptı. Bundan, Cengiz Ünder ve Kerem Aktürkoğlu'nun müthiş oyuncular olmasına rağmen, savunmaya geçişte sistemin gereği içe dönüşmeleri gerektiğinde sıradanlaşmaları sorun.

Play-Off dizilişi gereksiz risk

Bu yüzden 3-5-2'nin, yani 2 santrforlu oyunun bir çözüm olabileceğini düşünüyorum. Ya da dörtlüye geri dönüp, orta sahayı 3'leyeceğiz. An itibarıyla Play-Off temel dizilişi, çok gereksiz bir risk olur.

YORUM YAZ