MENÜ

Çift forvet denenebilir

Abone Ol Google News

Fenerbahçe iyi bir savunmayla lige başladı ama şu anda ideal bir stoper tandemi yok. Sürekli değişiklik oluyor. Sol ve sağ bek pozisyonlarında da Nwakaeme- Visca tehditlerine karşı istikrarlı bir cevabı yok. İdeal olmazsa olmaz bir orta saha ve hücum da belirlenmiş değil. Bunun iki sonucu var: Bu maç için Kartal yeni bir plan yapmak zorunda. Ve Arda’nın gelişimi için, rolünün belli olduğu ideal bir ortam yok. Tekrar söyleyeyim. Arda, Fenerbahçe’nin kurtarıcısı değil geleceği.

Haberin Devamı

Avcı’nın hazır oyuncusu fazla

Valencia’nın sakatlığı, İrfan ve Mesut’un tam hazır olmayışı Sarı-Lacivertliler için can sıkıcı. Öte yandan ligde gole yaptıkları katkıyla takımlarına en fazla puan kazandıran 3 oyuncu Trabzonspor forması giyiyor. (Visca, Nwakeme ve Bakasetas) İlk yarının -bence- MVP’si Hamsik ise neredeyse hiç kullanmıyorlar ve eksikliği hissedilmiyor. Avcı’nın hazır oyuncu sayısı çok ama çok fazla.

Daraltmaya izin vermemeli

Uğurcan’ın kalesinde gördüğü xG ve yediği gol arasında yaklaşık 16 fark var. Yani olması gerekenden 16 gol az yemiş. Peki bu dengede Fenerbahçe ne yapar? Kayserispor’un geçen hafta ilk yarıda yaptığı önemli. Oyunu hep geniş alana taşıdılar. Trabzonspor daraltmaya çalıştı ama ilk yarıda buna müsaade etmediler. Edgar Ie’den sonra Hugo’yu da kaybetmiş olmak bir yumuşak karın oluşturdu. Serdar Dursun’a yakın bir oyuncu tutmak hatta 2 santrforla oynamak çok şey değiştirir.

Haberin Devamı

En büyük avantaj tribünler

Trabzonspor, Fenerbahçe orta sahasına baskı yapmak isteyecek. Çünkü hem topu stoperlerinden uzakta tutmak hem de burada yapılan top kayıplarından yararlanmak... Fenerbahçe burayı by-pass edebilirse hem stoper eksikliği hem geniş alanda oynamanın sıkıntısı rakip için iyi olmaz. İsmail Kartal’ın büyük dezavantajları ve avantajları var. Bu maçta tribünlerden tam ve kesin destek alacak olması ise bunların en büyüğü. Bu, onun için en önemli sınav.

YORUM YAZ