MENÜ

Cevap Bruma mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın geçen yılki deplasman kısırlığı ön ve arka ekibin birbirinden kopuk oluşundan kaynaklanıyordu. Mancini, Terim sonrası takımın defansif organizasyonunu geliştirmek için yaptığı hamlelerde ekibin ön ve arkasını birbirinden koparmıştı. Drogba, Burak ve Sneijder arkadan destek bekliyordu, arka ekip de onların geri koşmasını...

Bunun sonucunda Galatasaray, Mancini döneminde hep ön ve arka alan arasında 50 metrelik boşluklar bırakan bir takım olmuştu.

Selçuk ve Melo kayboluyordu bu alanda. Dün bu sıkıntının devam ettiğini gördük. Drogba’nın yokluğunda önde top tutabilme kapasitesinin de düştüğünü söylemek lazım. Ancak fark yaratan bir oyuncu vardı. Bruma’nın geçen seneye göre çok daha güçlü oluşu artıydı.Bursaspor takım şekli olarak standart bir Şenol Güneş ekibi olsa da işleyişi onun istediği seviyede değil. Yani özellikle önde yaptıkları baskı yeterli değil. Bu Galatasaray’ın özellikle ikinci yarıda Bursa akınlarından kontralar çıkarmasına meydan verdi.

Oyunu ileriye taşıdı

Ev sahibi kalabalık bir şekilde Galatasaray ceza sahası çevresine yığıldı ama akınların dönüşünde topu alan konuk ekip oldu. Bursa dönenleri toplayamadı. Bruma burada parladı işte. Golde Burak’tan aldığı topta verdiği pas son derece etkiliydi. Ancak bunun dışında da Galatasaray’ın oyunu ileri taşıyan iki yönlü en iyi adamıydı. Bu performansla belki de Olcan-Burak-Bruma üçlüsü en azından deplasmanlar için en iyi tercih olacak.

En iyi yere oyuncu aranıyor
Galatasaray’ın en çok oyuncu aradığı yer an itibarıyla en iyi olduğu yer. Stoperde Chedjou-Semih ikilisi uyum, form ve oyunu ele alış tarzıyla takımın Muslera’nın ardından en olgun ekibi. Sadece bu bile takımda futbola bakışın ne kadar sorunlu olduğunu gösteriyor. Baştan beri söylüyorum. Sorun Terim- Mancini-Prandelli geçişinde, kulüpte futbolun direksiyonunu ele alacak bir beynin olmayışı.

Holmen ve Belluschi

Şenol hocanın ne yapıp edip Holmen ve Belluschi’nin birlikte yer aldığı bir orta saha inşa etmesi şart. Türkiye standardının çok üzerinde bir ikili bu. Buraya Traore’yi de monte edebilirse başka bir durum olur tabii. Şenol Güneş’in merkezi yabancı kurması Bursa’nın standardını yükseltir. Dün ikinci yarıda yaşadıkları akınların dönüşlerini toplayamayışlarının ilacı bu ikili...

Yeni hakemlik mi?

Abitoğlu’nun kötü yönetimi umut kırıcıydı. Volkan Demirel’e verilen 3 maç ceza ve dün gösterilen sarı kartlar ise büyüklere açık bir şekilde var olan meylin azalması anlamına geliyor. Dünyanın her yerinde hakemler yüzde 60 büyüklere yakındır. Bunun ayarı Türkiye’de kaçtı. Ayarın bu sene tutturulacağını iddia ediyor TFF. Bakalım olacak mı?

Muslera fenomeni

Volkan’dan gelen 75’te çıkardığı topu anlatacak kelime az. Bir takımın en iyi oyuncusu kaleciyse elinizdeki hazine midir sorun mu bilinmez. Takımı ayakta tutuyor. Bu kesin. Ancak akadaşlarının performansının ona yaklaşması şart. Muslera geçen sene takımın en iyi oyuncularından biriydi. Bu sene açık ara en iyisi.

YORUM YAZ