MENÜ

Camianın, Fatih Terim'e borcu var!

Abone Ol Google News

Beşiktaş’tan en az 3 sezonun futbolcusu adayı çıkar. Galatasaray’dan sezonun 11’ine oyuncu bulmak zor. Terim’in son Beşiktaş maçına çıkarken elinde iki şampiyonluk adayı 11 çıkarabileceği bir kadro vardı. Beşiktaş’ta kendi kariyer zirvesine çıkan 10’dan fazla oyuncu var. Galatasaray’da Taylan dışında vasatı tutturan oyuncu az. Hocanın formda olduğunu söylemek zor. Mutlu olduğunu da. 2 sezon üst üste öğrencilerine şampiyonluk kaybetti. Ama kolay pes etmeyecektir. Sanırım istediği güçlü tek bir başkanın aday olup, şimdiden çalışmaya başlaması. Bu demokratik ilkeler için doğru değil belki ama haksız da değil.

Haberin Devamı

Yine zar atılacak

Kulüplerde seçimler Kasım ayında yapılmalı. Bir sonraki sezonun planlaması için en uygun tarih budur. Başka herhangi bir tarihteki seçim 1 değil 2 sezon kaybettiriyor. Sadece bu kadar değil. Sportif yönetimde de bir süreklilik şart. Alt yapıda, üst yapıda ve özellikle geçiş yaşlarında oyuncuların kariyer planlarını yaparken düşünecekleri şeyleri minimize etmek şart. Maalesef bizde durum bu değil. Her sene zar atılıyor. Ligin MVP’sinin belgelerinin kuryeyle son saniyede yetiştirilmesi bir başarı hikayesi olarak anlatılıyor. Bu seçim ne zaman yapılırsa yapılsın yeniden her anlamda bir zar atılacak. Dolayısıyla en azından bir sabit lazım. O da Fatih Terim.

Haberin Devamı

Büyük handikaplar var

Bu zor bir soru ve bu plansızlıkta tek bir doğru cevabı da yok. Daha doğrusu tüm cevapların yaratacağı büyük handikaplar var. Benim dünya görüşüme uymamasına rağmen bu fors majör bir hal. Ve tek bir adayla seçime gidilmesine karar verip şimdiden çalışmaya başlamak sanırım en uygun yöntem.

Karar hemen verilirse...

4 konu belirsiz. Yönetim, kadro, sportif yönetim ve hoca. Galatasaray 4 zar mı atacak? Yoksa sabitleri artıracak mı? Tek adaylı kongre ve Terim kararı hemen verilirse bilinmezleri azaltmış olursunuz. Hoca öğrencilerine kaybettiği iki şampiyonluk sonrası son bir sınavı hak ediyor. Camianın ona bu borcu var.

YORUM YAZ