MENÜ

Bundan fazlasını hak etmediler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta hücum problemi sürüyor. Sosa dışında çok büyük bir hareketlenme yoktu. Gökhan ve Olcay’da belirgin bir gerileme var. Ba, zaten... Sosa’nın da pas/şut keskinliği geldiği dönemin oldukça gerisindeydi. Bu yapıda 2 santrfora dönüşün oldukça geç olduğunu düşünmedim değil. 2. yarıya bu şekilde başlamak daha doğru olabilir miydi? Ama belki de Biliç, Başakşehir’in hücumcu orta sahalarının biraz yorulmasını beklemiş olabilir. Etkili olamasalar da kağıt üzerinde büyük tehdit oluşturdukları kesin.

Semih çok iş çıkarırdı

Çünkü orta sahadan eksilmek demek Badji-Mahmut ikilisinin iki yönlü oyunlarıyla, hücumda can sıkıcı olabilecek Doka-Mossoro- Visca üçlüsünün sayısal üstünlüğü sağlaması anlamına geliyordu. Hem de Veli yokken... Beşiktaş’ın ilk yarıda Sosa ve Olcay’la bulduğu iki pozisyon var. Başakşehir ise çoklukla şiddetli yağmur ve Günay etkisiyle uzak şut denedi. Bekleneni ise ilk ayrıda hiç yapmadılar. İkinci yarıda az... Mehmet Batdal’a hızlı 3 hücum arkasını yaklaştırıp onu pivot olarak kullanma ve içeri sızmaları yani. Sivok bunca maç sonra ilk kez sahadayken. Semih Şentürk sakat olmasa buradan çok iş
çıkarabilirdi.

Demba Ba yine beslenemedi

Biliç 69’da 2 santrfora döndükten sonra da özellikle Oğuzhan’ın da yetersiz hücumculara katılmasıyla Ba’yı besleyemedi. Yani kafamdaki soru cevaplanmış oldu. Beşiktaş’ta eğer santrfor arkası 3’lü vasatın altına düşerse hayat zor. 65’te Yalçın’ın kolları açık şekilde topu koluyla karşılamasına hakem ses etmeyince hayat daha da zorlaştı. Halbuki biraz uzun oynamayıp direkt santrforları görmeyi deneyebilirlerdi. Ama yapmadılar. İki takım da oyunlarıyla bundan fazlasını hak etmedi.

YORUM YAZ