MENÜ

Bu oyuna 1 puan harika

Abone Ol Google News

1 puan asla kötü değil ama Pelkas-Sosa-Caner-Gustavo-Samatta ve Valencia gibi oyuncular sahada olmasına rağmen oyunun sete ve baskıya dönemeyişi mutlaka analiz edilmeli. Ön taraf çok hareketsiz, alan boşaltma konusunda orta saha isteksiz, etkisiz ve plansızdı.

Haberin Devamı

Mert Hakan’ın yaşadığı sıkıntı Emre Akbaba’nınkine benziyor. 6 ya da 8 numarayı Fenerbahçe standardında oynamakta zorlanıyor. 360 dereceyi oynamak başka özellikler gerektiriyor. Bunu ileride yapabilir ama şu anda ön oyuncusu olarak oynayabilse mutlaka daha etkili olacak. Kaleyi gördüğünde çok değerli. Ancak ondan istenen farklı. Bu zaten organize akın üretiminde istatistiki olarak ligin kötülerinden olan Fenerbahçe’nin sorununu büyütüyor.

İlk şut 39’da

Fenerbahçe’nin dün ilk şut girişimi 39. dakikada. 45 artıda gelen penaltı ise ilk isabetli şutu. Bu rakibin katı bir savunma yapmasından kaynaklanmıyordu. Aksine bu Sivasspor’un oyununa cevap verememektendi. Ön taraf çok hareketsiz, alan boşaltma konusunda orta saha isteksiz, etkisiz ve plansızdı. Açık söylemek gerekirse Sangare’nin şahsi çabası dışında alan kat etmek için hiçbir yol da görünmüyordu. Lemos ve Sadık’ın rakiplerine uzak ve temassız kalmasıyla gelen golden sonra Sivasspor’un oyun merkezini geri çekmesi Fenerbahçe’yi öne itti. Rıza Çalımbay muhtemelen bunu istememiştir. Ama Sarı-Lacivert forma buna itiyor olabilir.

Haberin Devamı

Analize muhtaç!

Erol Bulut’un takımının ise Sosa, Caner gibi oyuncular oyuna girdikten sonra dahi oyunu olgun bir pas oyununa çeviremeyişi üzerinde yine durmak lazım. 1 puan asla kötü değil ama oyunun; Pelkas-Sosa-Caner-Gustavo-Samatta, Valencia gibi oyuncular sahada olmasına rağmen en azından ihtiyaç olduğunda sete ve baskıya dönemeyişi mutlaka analiz edilmeli. Ankaragücü maçında az da olsa örneklerini görmüştük ama dün hiç yoktu.

YORUM YAZ