MENÜ

Bir de oynasalar!

Abone Ol Google News

Erzurum'un 4 zorunlu değişimiyle Kanarya farkı yakaladı. Bu fark açılabilirdi ancak Fenerbahçe bunu kovalamadı. Galibiyete rağmen Sarı-Lacivertliler potansiyelinin altında kaldı, bir de potansiyelinin yarısını sergilese kim bilir neler olacak!

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Alanya maçını organize akın yapmadan kapatmıştı. Yani 10 pas üstü bir pas dizisiyle ceza sahası içine girmemişti. Ancak yüzde 29’luk topa sahip olma oranı gibi bu da bir seçimdi. Bunun sebebi rakibin organize alan oyunuydu. Dünkü ise sanki daha çok zemin kaynaklı. Top çevirmek değil direkt kaleye gitmek istediler. Rakipten çok zemin onlara daha çok engel oldu. Özellikle 2. yarıda. Öte yandan orta sahadaki oyuncuların bireysel özellikleri ve sahada ezbere paslaşabilecek bir ikili ya da üçlü bulmayışları da bunda etkiliydi.

Son saniye golü rahatlattı

Yine de Mert Hakan’ın, Pelkas’ın soğukkanlı pasıyla gelen son saniye golü onları rahatlattı. Kaleci Farnolle ve özellikle Obertan’ın da dahil olduğu 4 sakatlıkla gelen zorunlu değişiklikler Erzurum’un 2. yarıya defansif anlamda iyice dağınık girmesine neden oldu. 2. golde Sinan ve Pelkas’ın rakibi 2’ye 1 yakalayışı az rastlanır bir açıktı. 52’de gelen 3. golden sonra Erzurum’un tamamen dağılması ve farkın büyümesi beklenebilirdi. Fenerbahçe bunu kovalamadı.

Haberin Devamı

Saha zemini...

Erol Bulut’un yaptığı 3 değişiklik sonrası bu durum yavaş yavaş değişti ancak geriden oyunu yönlendirecek oyuncu (özelikle sol stoper) eksikliği ve Erzurum ceza sahasının özellikle sahanın geri kalanından da kötü durumda oluşu farkın açılmasına engel oldu. Tabii Samatta’nın sezon başından çok geride oluşu da bunda etken. 17. haftada zirvede olabilen Fenerbahçe kadroları arasında oyun olarak potansiyelinin bu kadar altında kalan yoktur. Bir de potansiyelinin yarısını sergileyebilse kim bilir ne olacak?

YORUM YAZ