MENÜ

Bir başkaldırı hikayesi

Abone Ol Google News

Mbappe, "Şampiyonluğu Lille kazanmadı, biz kaybettik" dese de, gerçek öyle değil. Bu sadece Fransa’da değil, Avrupa’da uzun süre unutulmayacak bir başkaldırı hikayesi. Ancak bu başarının sürekliliği olacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

Her ne kadar PSG’nin yıldızı Kylian Mbappe, "Şampiyonluğu Lille kazanmadı, biz kaybettik" dese de, gerçek öyle değil. Çünkü Lille şampiyonluktaki 3 rakibine yenilmedi. Galtier’in öğrencilerinin yıl boyunca sağlam durmalarının üzerine söylenecek çok şey var. Lille bu şampiyonluğu bir tezle değil, bir antitezle kazandı. Rakiplerini inceleyerek adım adım zayıflıklarına çalıştı.. Ve harika bir masa çıktı ortaya.

Kayıplar olacak

Bu sadece Fransa’da değil, Avrupa futbolunda da uzun süre unutulmayacak bir başkaldırı hikayesi. Finansal zorluklara rağmen hem bu başarıları yakalamak hem de 3 sene üst üste her yıl 50 milyon Euro’dan fazla alım satım artısı vermek mükemmel. Peki bu başarı sürdürülebilir mi? Sanmıyorum. Campos’un ince ince dokuduğu kadro her sene büyük oyuncu satışları yapmaya programlanmış bir yapıydı. Kadrodan kayıplar, hocanın ayrılacak olması ve genç kaleci Maignan’ın Milan’a gidişiyle de bu durum sınırlı kalmayacak.

Haberin Devamı

Bizimkilere gelince

Tabii ki yeni kadro planları yapılmış durumda ama bu tip yapılar her sene şampiyonluk adayı olmazlar. Hedef muhtemelen Şampiyonlar Ligi’ne tekrar katılım olacak. Zaten geçen sene de öyleydi. Bizimkilere gelince; Burak Türkiye’ye dönebilir. Zeki muhtemelen sınıf atlayacak.. Ve sanki Yusuf’un ‘en iyilerden’ olması için 1 seneye daha ihtiyacı var.

YORUM YAZ