MENÜ

Belözoğlu umut veriyor

Abone Ol Google News

Emre Belözoğlu daha erken göreve gelseydi şampiyon olunurdu fikri bir varsayım. Ancak başka bir varsayımla, ‘Erol Bulut kalsa da olabilirdi’ denebilir. Ancak Emre Belözoğlu göreve devam etmeli zira umut veriyor.

Haberin Devamı

‘Giderse, kısır döngü başlar’

“Erol Bulut-Emre Belözoğlu değişimi daha önce yapılsa şampiyonluk şansı artardı” yönünde bir görüş var. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?

“Emre Belözoğlu daha önce göreve gelse Fenerbahçe şampiyon olurdu’ fikri bir varsayım. Belki doğru ama tabii buna karşılık olarak yine bir varsayımla ‘Bulut kalsa da olabilirdi’ denebilir. Erol Bulut da bir pas oyunu oynatarak başladı. Sıkıntı yaşayınca planı hemen değiştirip kısa yola saptı. Ama misal Alanya’yı daha iyi olduğu bir dönemde yendi. Dolayısıyla Belözoğlu sezon başında göreve gelip bu oyunu yerleştirse daha iyi olurdu denebilir. Bu daha mantıklı. Tabii Erol Bulut tercihinin Belözoğlu tarafından yapıldığını da unutmamak lazım. Peki bundan sonra ne yapmalı? Belözoğlu, göreve devam etmeli. Zira umut veriyor. Ayrıca kim gelse Belözoğlu herkesin aklının bir köşesinde kalacak. Yararsız bir tartışmaya, Yanal-Kocaman kısır döngüsüne benzer bir çıkmaza girilecek. O yüzden, oyna devam.”

Haberin Devamı

‘Kural değil hakem hatası’

Fenerbahçe, Alanya maçında iptal edilen penaltı için kural hatası itirazı yaptı. Bununla ilgili yorumunuz nedir?

“Deniz Çoban konuyu anlatana kadar ofsayttan hiç şüphe etmedim ama şimdi hakemin en azından protokol açısından hata yaptığını düşünüyorum. Öte yandan bu bir kural hatası değil. Şikayet konusunda yönetime rapor verenin kim olduğunu da merak ediyorum. Bu tip şikayetler bu kadar sıklaştıkça ve kesin haklılık da yoksa, tıpkı maç sonu demeçleri gibi değerini kaybediyor. Burada bir hakem hatası olabilir ama kural hatası yok.”

‘Mesut Özil hazır değil’

Mesut uzun bir aradan sonra 11’e döndü. Alanya maçındaki performansını nasıl değerlendirirsiniz?

“Mesut ne fizik ne mental olarak hazır. Konu tamamen kendisiyle alakalı. Onu zirveye çıkaran zihinsel saflığa ulaşması sadece sahayla, topla ilgilenmeye başlaması, kendisine çok iyi bakması, fizik yeterliliğini yükseltmesi lazım. Dolayısıyla başından bu yana söylediğim gibi konu Mesut’un ne kadar futbolu sevdiği ve oynamak istediğiyle alakalı... Mesut, Fenerbahçe’nin büyük bir yatırımı ama geleceğe dönük başka yatırımlar da var. Asıl önemli olan ise Sarı-Lacivertliler’in öncelikle geriden topu oyuna sokacak yetenekli ayaklara ihtiyaç duyması. Alanya maçında olduğu gibi Sosa markaja alındığında ayağı iyi 2 stoperle desteklenmesi gerekiyor. Szalai tamam ama diğer stoper de karambole top vuramadan ayağa çıkmalı. Kaleci de öyle... Fenerbahçe arka 6’lısının 5’i iyi top yapabilmeli. İlk önce çözülmesi gereken bu.”

YORUM YAZ