MENÜ

Beklenmedik bir düşüş

Abone Ol Google News

Beşiktaş maçındaki çok kötü oyun ve sonuçtan sonra gelen galibiyet önemli. İlk yarıda sadece Caner’in servislerinden oyun 4’e 5’e gidebilirdi, bu doğru. Türkiye’de hiç çıkmayan tarzda bir itiraz sarı kartından Serdar Aziz’in atılışı da takımı etkiledi. Buna da itiraz yok. Ancak ne olursa olsun 2-0 önde şampiyonluk adayı bir Fenerbahçe, lig 20.'sine karşı 10 kişi de olsa pas yaparak oyunu soğutabilmeli. Oyunu kalesinden uzağa taşıyabilmeli. Elinde Sosa, Caner, Gökhan, Ozan, Pelkas, Cisse, Valencia vs vs. varken pas dizileri oluşturabilmeli. Bu yetenek ve tecrübe seviyesindeki bir takım 40 dakika bu kadar mahkum oynamamalı. Fenerbahçe 10 pas ve üstü dizilerde ligin 14.’sü. İki pas yaptıktan sonra hemen topu karambole vuruyorlar. Bir şekilde top ileri çıkarıldığında ise orta yapılıyor. Erol Bulut’un yeni alternatifler bulması şart. Bu kadar kolay top kaybedilmez.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Ali Palabıyık bundan sonra bu seviyedeki itirazlara sarı kart gösterirse ne olur? Ne saçma bir soru aynı maçta daha fazla itiraz edenlere bile sarı göstermedi ki!

Haberin Devamı

Maçın starı

Maçın skorunu tayin eden 4 temel oyuncu vardı. Altay maçın son bölümünde çok önemli kurtarışlarla direnç noktası oluşturdu. Penaltı ve fazlasını kurtardı. Ben oyumu Altay’a veriyorum.

Maçın olayı

Maçın yıldızının Altay oluşu üzerinde durulmalı. ‘Hakem bizi doğradı’ bunun cevabı değil. Eğer gol buluyorsan ve pozisyon vermiyorsan topa sahip olmaya mecbur değilsin.

Kısa mesaj

3 puan hayata döndürdü ama futbol gelişmek bir yana sezon başının da gerisine düştü. Savunma geriliyor, hücum gelişmiyor.

YORUM YAZ