MENÜ

Bazen 1 eksik çok eksik oluyor

Abone Ol Google News

Belki Alanya maçının yorgunluğu ama daha çok savunma kanatlarını hücum yönünde çok az kullanabilmek Galatasaray’ı ligin 2. yarısında özellikle evinde oynadığı oyunların çok gerisinde bıraktı. Mariano merkezi doğru kurulmuş Galatasaray’da hücumun en değerli servisçisi. O olmayınca oyun akması gerektiği gibi akmıyor. Tartışmasız bölgesinin en ligdeki en iyilerinden. Onun yokluğu Galatasaray’ı eksik bıraktı. Bazen 1 eksik çok eksik oluyor. Bu Malatya’yı özellikle kendi solundan rahat hücum ettirdi. Ancak onların da çok dağınık olduğunu söylemek lazım. Kemal hoca, Bifouma İmparatorluğu’na inanmış gibi. Bir hücum şablonu gösteremediler. Sahanın en iyisi olduğuna kuşku yok ancak her şeyi onun üzerinden yapmaya çalışmak seçenekleri daralttı. Galatasaray’da Muslera ve Lemina’nın merkezinde olduğu doğru savunma işini gördü.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Lemina’nın sakatlığı ne kadar ciddi? Galatasaray hücumda ne kadar Mariano’ya bağlıysa savunmada da o kadar Lemina’ya mecbur.

Maçın starı

Sonuca varamasa da Bifouma’nın hücum yönünde sahadaki herkesten daha güçlü, daha cüretkar ve işini soğukkanlı yapan bir güç olduğunu kabul etmek lazım. Akınların en başında değil sonunda topla buluşturabildiği anda Bifouma’nın katkısı da daha büyük olur.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Malatya bu oyunla ligdeki tüm deplasmanlardan istediği sonucu alabilirdi. Ancak vasat oyuna rağmen ligin en iyi savunmasını yapan takımı geçemediler. Galatasaray ile ilgili algı, stoperlerinde sorun olduğu yönünde. Ancak savunma kaptanı her şeyi ayakta tutuyor.

Kısa mesaj

Savunmadan gelen topa ofsayt veren ve Galatasaray’ın golünü yiyen, Seri’nin elle oynamasını görmeyen ve Malatya’nın penaltısını es geçen VAR. VAR YOK...

YORUM YAZ