MENÜ

Başlamadan biten bir maç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Orta sahada yumuşak, hücum hattında dönenleri takip etmeyen bir takım Ordu. Dün bunun da ötesindeydi. Sahaya çıkmadan kaybetmişlerdi. Oysa kendi sahasında oynarken sorun yaşayan Beşiktaş dün özellikle hücum hattında enteresan seçimlerle sahadaydı ve bu onların oyununu da etkilemişti. Niang santrforda, Mustafa sol, Dentinho sağda net bir posiyon oyunu oynuyorlardı. Yer değiştirme önceliği olmadan önde belirlenmiş poziyonlarda. Üç oyuncunun da %100’de olmayışı onları etkiledi.

Yerinde oynamayan Olcay’ı ve kendisine bir eküri bulmayan Fernandes’i de bunlara eklemek lazım. Haklarını vermek lazım, ileri 3’lünün gayreti önemliydi. Beslenebilecekleri bir kaynak bulsalar kendilerine güvenleri de iyice artabilirdi.

Bulamadılar...

Benim çoğunda olduğu gibi bir Oğuzhan takıntım yok. Ama dünkü maçta oyuna onunla başlamamayı anlayamadığımı da söylemem lazım. Belirgin bir orta saha ve savunma problemi olan Ordu’yu arkada iyice açacak pasörün o olduğu açık. Hocanın sezon boyu onu zaman zaman ikinci yarı kullanmasını anlamakla birlikte dün ilk 11’de oynatmayışının futbolda bir karşılığı olduğunu düşünmüyorum. Futbol inat kaldırmaz. Bilgi ve esneklik gerektirir. Aybaba’da bunlar olmalı. Oğuzhan’ı çoğu maçta yedek bırakmak anlaşılır. Ama daha başlamadan kazanılmış bir oyunda, genç oyuncu bu orta sahaya karşı oyun keyfini köpürtecek, ileri ucu kendine getirecek pas kaynağı olacağı kesindir.

İnsanların bir cumartesi akşamları var. Onu sana vermelerini istiyorsan onlara sonuna kadar ne varsa vermelisin.Aybaba bunu sezon başında yapıyordu. Yine yapmalı. İnat etmemeli.

YORUM YAZ