MENÜ

Başkan'ı izole edip yönetimi devralmalılar

Abone Ol Google News

Birinci ihtimalde, Mayıs’ta seçilmeyeceğini bilen bir başkan için sıradışı da olsa işe yarayacağını düşündüğü bir yol izlemiş olur. Tabii yeni jenerasyonun bu tip çıkışlara nasıl tepki verdiğini iyi hesaplamak gerekir.

Haberin Devamı

İkinci ihtimalde tam bir kopuş olduğu ortaya çıkar. Bu durumda yönetimin yapması gereken Başkan’ı izole edip yönetimi devralmaktır. Çünkü her ne kadar formda olmasa da Galatasaray’ın geçmişinden çok, geleceği Terim’dir

Mustafa Cengiz bu açıklamaları iki sebeple yapmış olabilir:

1- Terim’in de lehine olmak üzere bir şok etkisi yaratmak için kendisini feda etmiştir.

2- Artık dayanamamış, bir başkan gibi değil, bir taraftar gibi, Terim de dahil herkesin tavrını, bütün futbol departmanının tamamının oyun karakterini eleştirmiştir.

Birinci ihtimalde, Mayıs’ta seçilmeyeceğini bilen bir başkan için sıradışı da olsa işe yarayacağını düşündüğü bir yol izlemiş olur. Tabii burada, yeni jenerasyonun bu tip çıkışlara nasıl tepki verdiğini iyi hesaplamak gerekir. Bu 30 yıl önce Cengiz’in hedeflediği sonucu yaratabilirdi belki ama bugünün gençleri bundan olumlu etkilenir mi, emin değilim... Ters tepmesi de muhtemeldir.

Haberin Devamı

Terim'in işini kolaylaştırmaz

İkinci ihtimalde tam bir kopuş olduğu ortaya çıkar. Bu durumda yönetimin yapması gereken Başkan’ı izole edip yönetimi devralmaktır. Çünkü her ne kadar formda olmasa da Galatasaray’ın geçmişinden çok, geleceği Terim’dir. Eldeki en güçlü figür açık ara o. Efsanevi bir yönetim bir araya gelse bile taraftarın geneline onsuz bir geleceği anlatmak bugünün şartlarında mümkün değil. Ve eğer bu ‘şoklama’ işe yarayacaksa önce onun yüksek motivasyonu gerekiyor. Ben Terim’in bu hamleden sonra takımını toparlama konusunda işinin kolaylaştığını düşünmüyorum. Çünkü Muslera dışında kesin ve net yüksek motivasyona, aidiyete sahip bir oyuncu varmış gibi görünmüyor. Ancak başkan bu son döneminde sessiz de kalamazdı. Son derece tartışmalı ve çok riskli bir yol izlemiş oldu. Her ne sebeple olursa olsun.

YORUM YAZ