MENÜ

Başakşehir net favori

Abone Ol Google News

Manchester United ile bir sonraki tur karşılaşacak olmanın motivasyonu, Başakşehir açısından önemli. Eğer böyle bir garanti olmasa yani bir sonraki turdaki rakip belli olmasaydı belki de şampiyonluk sonrası oyuncuları motive etmek kolay olmayabilirdi. 3 yıllık beklentinin zaferle nihayete ermiş olması, Okan Buruk adına zorlayıcı olabilirdi. Eldeki en büyük avantaj bu. Daha sonra tabii ki ilk maçta evinde gol yememiş olmak önemli. Ancak asıl önemlisi rakibin son dönemdeki form düşüşü. Her ne kadar son 2 lig maçını kazanmış olsalar da öncesindeki 5 maçta 3 yenilgi almış bir Kopenhag var. Kalesini gole kapatmakta zorlanıyor.

Haberin Devamı

Maçı erken koparmak mümkün

Dolaysısıyla ekibimizin maçı erkenden koparması mümkün. Bu olmasa da Kopenhag’ın, skoru koruma yönünde sıkıntı yaşayacağı kesin. Yani normal şartlarda tecrübesi ve beklentisi yüksek Başakşehir’in bu turu geçmesi çok zor olmayacaktır. Ama tabii ki eleme oyunlarında neyin ne olacağını tahmin etmek kolay değil. Clichy, Mert, Demba Ba ve Crivelli gibi oyuncuların yüksek formu, zaten belli bir standardı her zaman tutturan genç oyuncular olsa da tecrübeli futbolculardan kurulu olan Başakşehir, bu maçın kesin favorisi. Tabii Okan Buruk’un, bu tip maçlar yaşamış olma tecrübesi de büyük bir artı.

Haberin Devamı

Daha ileri gideceklerdir

Okan Buruk, ligin son düzlüğünde geçen senekine benzer krizler yaşandığında net bir şekilde oyuncularını ayakta tutmayı başarmıştı. Bu şampiyonluk sonrasında büyüyen güvenle daha kolay çıkış yolu bulacaktır. O da gerginliğini büyük oranda üzerinden attı. Sezon başında Abdullah Avcı ile yollar ayrıldıktan sonra güven bunalımı yaşayan oyuncuların bakışında bir değişim oldu. Bu turu geçerse yükselen güven ve motivasyon ile Başakşehir’in daha ileri gidebileceğini düşünüyorum. Bu oyun olgunluğu onlarda fazlasıyla var.

YORUM YAZ