MENÜ

'B planı' olmalı

Abone Ol Google News

Frankfurt maçındakiyle dün akşamki takımın aynı ekip olduğunu söylemek zor. Kendi evinde 3-4-3 oynarken bu kadar gelgitli bir oyunu kabul etmek de zor. Pereira’nın sezon başında kurduğu, Altay maçında 80. dakikaya kadar kalesine şut çektirmeyen oyununun Almanya’da geldiği seviye umut vericiydi. O günden bu yana bir gerileme var. Dün maçtan önce Hakan Keleş, Fenerbahçe’nin top kayıplarından dem vurdu. Buradan oyun kuracaklarını söyledi.. Ve bunu da yaptı. Penaltı kazandı puan(lar) onlar için mümkündü.

Haberin Devamı

Pas oyunu da gerek

Fenerbahçe’nin özellikle bu yoğun fikstürde bir B planına, topu alıp soğutacak bir pas oyununa da ihtiyacı var. Ya da mutlak akın sonlandırmaya... Çünkü bu direkt oyun, düşük pas yüzdesiyle oynadığında mutlak akın sonlandırılması gerekiyor. Geri üçlü orta sahaya yaklaşıyor mesafeyi daraltıyor ama bek arkasına top atıldığı zaman oyun git-gele dönüyor. Bu tempoyu kaldırmak zor.

Yükselmek zorundalar

Belki asisti yapan Rossi girdiği diğer 2 pozisyonu gol yapsa... Diyeceğim ama yine fark etmeyecek çünkü oyunu soğutmak veya akın sonlandırmakta sorun. Fenerbahçe kazandı. Ama oyunun geliştiğini söyleyemeyiz. Bu dolu fikstürde, geç gelen oyuncuların uyumu için zamana ihtiyaç olacak; özellikle Rossi ve Berisha için. Crespo ve Meyer ise olur mu? Bilemiyorum. Bu oyuncular yükselmek zorunda. Çünkü Valencia olmayınca değil, zorlanınca bile Fenerbahçe yüzde 50’ye iniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ