MENÜ

Avrupa yolu satışlardan geçiyor

Abone Ol Google News

Trabzonspor geçtiğimiz sezonun başından bu yana olduğu gibi dolduruşa gelmeden, paniklemeden, İstanbullularla manasız ve kaybettiren transfer yarışlarına girmeden iyi bir yaz dönemi geçiriyor. Trabzonspor’u büyük kulüp yapan kendisi gibi davranmasıydı zaten. Geçen senenin yüksek yüzdeli başarıyı sağlayan transfer hamlelerinin benzeri devam ediyor diyebiliriz. Borç yapılandırması ve UEFA’nın kararı hem maddi olarak hem moral açısından yönetimin vites artırmasına imkan verecek. ,

Haberin Devamı

Motive edecek

Yusuf ve Abdülkadir uluslararası piyasada yer bulacak. Bunun önünde durmak imkansız. Ancak satış işi de bir mühendislik ister. Borç yapılandırması sonrası yönetim bu oyuncuları satmak zorunda değil, onlar da acele etmez. 2’şer 3’er değil sezon sonundan itibaren dengeyle her yıl 1 ya da her 2 yılda 1 yüksek bonservisli satışların yapılması hem altyapıdan gelenler için hem de Avrupa kapısı olarak görecek yerli yabancı oyuncular için motive edici olacak.

Şampiyonluk istiyorlarsa...

Bundan önceki yazımda da değindiğim gibi bir sol stoper ve kanattan akacak baskın oyunlarında iş görecek bir uçurtma ve tabii Rodallega etkisi yapacak bir santrforla şampiyonluk şansı sağlam. Uğurcan, Hüseyin, Yusuf, Parmak ve Ömür gibi kaliteli genç ve yerli bir grupla, Onazi, Novak, Pereira, Nwakeme, Ekuban gibi test edilmiş onaylanmış yabancılardan oluşan bir yapı ligde tek. Obi Mikel riskler taşımakla birlikte sınıf da atlattırabilir. Trabzonspor şampiyon olabilir zira şampiyon da dahil herkes yeni takım yapıyor.

Haberin Devamı

Rakiplerinin önünde

Bu yıl Trabzonspor doğru 3 transferle Galatasaray’la birlikte yarışta rakiplerinin önünde. Bir sezon sonra bu yolda devam ederse herkesin önünde olur. Bu ekip bana Fikret Orman’ın ilk dönemlerindeki potansiyeli hatırlatıyor. Hatta yukarıda anlattığım bir çok sebeple onun da önünde. Açık söyleyeyim Ünal Karaman’ın bunu başarabileceğini düşünmüyordum. Harika bir yanılgı oldu.

YORUM YAZ