MENÜ

Avcı'dan net çözüm

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz 4 yılın kadroları düşünüldüğünde Beşiktaş’ın 11’i Ziraat Türkiye Kupası 4. turu standardınıdaydı. Galatasaray ise Falcao dışında ideal kadroydu. Beşiktaş, Umut’tan başlayarak bir saniye nefes almadan 70 dakika fiziksel baskı kurdu. Diğer tarafta Andone ve Babel dışında buna karşılık veren ön alan oyuncusu yoktu. Böyle olunca top Galatasaray’da ama oyun Beşiktaş’ta kaldı. Orta sahada sert yoğun, yardımlaşmalı presi merkezindeki Atiba, Elneny’den destek buldu. Nzonzi ise misal Belhanda’dan hiçbir yardım görmedi. Beşiktaş, Galatasaray’ın bütün zayıflıklarının üzerine oynadı. Ama Galatasaray misal Roco’nun üzerine hiç oynayamadı. Adem oyuna girip Beşiktaş’ın da fiziken düşmeye başlamasıyla oyunu genişletene kadar ceza sahsına demarke adam sokamadılar. Galatasaray’ın hâlâ bir oyunu yok ve Terim pratik bir özüm bulamadı. Ama esnek olmadığını söylediğim Avcı dün itibarıyla net bir çözüm sundu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Terim ne yapacak? Kısa ama büyük bir soru.

Maçın starı

Umut Nayir’in bitmek tükenmek bilmeyen koşuları, şut denemeleri, defansif müdahaleleri alkışı hak ediyor. Ancak sahanın yıldızı 36’lık Atiba’ydı. Soğukkanlı ama ateş gibi bir performansla oyuna ağırlığını koydu. Oyunun kaderini belirledi.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Beşiktaş, 278 isabetli pasla oyunu bitirdi. Ve bu Avcı’nın istemediği bir şey. Umut çok çalışkandı. Hiç yılmadı ve golü buldu. Caner, olağanüstü çalıştı, Karius hatasız oynadı. Ancak asıl olay Belhanda’nın sahada dolaşıp Real maçı protestolarına rest çekmeye devam etmesi.

Kısa mesaj

3 büyüklerin en iyi oyuncuları Emre 39, Atiba 36, Muslera 33. Delikanlılar...

YORUM YAZ